Wat is een linkprofiel?

Een linkprofiel bestaat uit alle links van andere sites naar jouw website, inclusief ankerteksten. Als deze links van goede kwaliteit zijn en bij jouw site passen, is je linkprofiel sterk. Het is natuurlijk nog beter als je linkprofiel beter is dan die van je concurrenten. 

Hoe meer relevante links naar je website leiden, hoe belangrijker Google je site vindt. 

Een sterk linkprofiel helpt je website om beter gevonden te worden in zoekresultaten, omdat dit een rankingfactor is. Je kunt een goed linkprofiel opbouwen door aan linkbuilding te doen.

Wat houdt linkbuilding in?

Linkbuilding betekent dat je actief links van andere websites naar jouw eigen website probeert te krijgen. Het doel hiervan is om beter door zoekmachines zoals Google te worden gewaardeerd, zodat je website hoger verschijnt in de zoekresultaten voor bepaalde zoekwoorden.

Hoe ziet een goed linkprofiel eruit?

Wanneer we het hebben over een goed linkprofiel, bedoelen we eigenlijk een “natuurlijk linkprofiel”. Je bouwt zo’n linkprofiel op met de volgende soorten links:

  • Hoogwaardige links van autoritaire websites (dit heeft te maken met de trustflow);
  • Links van websites of domeinen uit dezelfde sector;
  • Links waarbij de ankertekst overeenkomt met de domein- of bedrijfsnaam;
  • Links afkomstig van forumsites;
  • Links van domeinen met beperkte waarde.

Het is ook goed om te letten op de hoeveelheid backlinks die naar jouw site verwijzen. Dit noemen we de Citation Flow.

Wat is een onnatuurlijk linkprofiel?

Dat er goede (oftewel natuurlijke) linkprofielen bestaan, betekent dat er ook slechte (onnatuurlijke) linkprofielen zijn. Als je linkprofiel bijvoorbeeld alleen bestaat uit relevante en waardevolle links, merkt Google vaak snel dat dit niet natuurlijk is. Dit is omdat er geen variatie is. Ook als er in één keer heel veel nieuwe links bijkomen, merkt Google dit en komt het als onnatuurlijk over. Maar ook als je linkprofiel alleen uit schadelijke of onbetrouwbare links bestaan, doe je iets niet goed. Google bestraft websites met zulke linkprofielen meestal direct.

Hoe zorg je voor een natuurlijk linkprofiel?

Wil jij een natuurlijk linkprofiel opbouwen? Probeer dan links van zowel follow- als nofollow-links te verkrijgen, vanuit diverse domeinen en van websites met zowel een hoge als lage autoriteit. Ook een variatie in ankerteksten (het woord dat of de woorden die naar je website linkt/linken) is van belang. Het is wel belangrijk dat de ankerteksten bij het onderwerp van je website passen. “Shop hier” als het om kledingmerken gaat, is bijvoorbeeld niet goed. “Verschillende merken kopen” is dan een betere ankertekst.

Wie zorgt er voor een natuurlijk linkprofiel voor jouw website?

Bij Semwerkt bundelen onze SEO-specialisten en contentspecialisten hun krachten om jouw website een natuurlijk en effectief linkprofiel te geven. Onze technische kennis gecombineerd met creatieve content maakt onze linkstrategie niet alleen sterk, maar ook echt en overtuigend. Deze samenwerking zorgt voor een divers en kwalitatief linkprofiel, cruciaal voor jouw online succes.

Waarom je linkbuilding uitbesteden?

Het uitbesteden van linkbuilding - en daarmee het opbouwen van een natuurlijk linkprofiel - heeft veel voordelen. Het bespaart je veel tijd, want je laat deze ingewikkelde taak over aan experts. De specialisten van een online marketingbureau (zoals wij) weten precies hoe ze hoogwaardige links moeten maken, wat heel belangrijk is voor een goede linkbuilding-strategie. Als je linkbuilding uitbesteedt, kun je je ook beter focussen op andere delen van je bedrijf. En een groot voordeel is dat het vaak zorgt voor een betere positie in zoekmachineresultaten en voor meer bezoekers op je site.

Neem contact op met Semwerkt

Wil je dat onze specialisten voor jou een goed, natuurlijk linkprofiel opbouwen? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken via ons vaste nummer +31 (0)229 763 561 of door te mailen naar info@semwerkt.nl.

Meer weten?

Neem dan contact met ons op via het directe nummer +31(0)229 763 561
of stuur een e-mail naar info@semwerkt.nl. De experts van Semwerkt staan voor je klaar!