Wat is Gmail

Gmail is een gratis e-mailprogramma van Google dat aan je Google-account is gekoppeld, waardoor je in de meeste gevallen geen nieuw account hoeft aan te maken. Je kunt Gmail zowel via je browser als via de app gebruiken. De interface van beide systemen is vrijwel identiek, maar om in de mobiele app de categorieën van je inbox te bekijken, moet je het menu (drie horizontale streepjes) openen.

Hoe werkt Gmail?

Gmail is ontworpen volgens het model van de Google-zoekmachine. Met behulp van de zoekbalk kun je gemakkelijk specifieke e-mails in je mailbox vinden. Bovendien kun je die met labels en filters snel en efficiënt opruimen. Je gmail-adres eindigt over het algemeen op @gmail.com.

Google heeft toegang tot alle inkomende en uitgaande berichten, wat soms argwanend wordt bekeken. Desondanks is Gmail wereldwijd veruit de meest gebruikte e-mailservice.


Waarom is Gmail zo populair?

Gmail werd in 2004 gelanceerd en verwierf snel populariteit vanwege twee redenen. Ten eerste bood het een opslagruimte van één gigabyte, terwijl andere e-maildiensten op dat moment slechts twee megabyte aan opslagruimte aanboden. Ten tweede had je aanvankelijk een uitnodiging nodig om de dienst te kunnen gebruiken. Tegenwoordig biedt Google een gedeelde opslagruimte van 15 gigabyte aan voor Google Drive, Gmail en Google Foto's. Verder kun je je standaard Google-account ook als Gmail-account gebruiken. Dat maakt het gebruiken van Gmail laagdrempelig en flexibel


Hoe maak je een Google account aan?

Om Gmail te gebruiken, heb je een Google-account nodig. Die maak je als volgt aan:


  1. Ga naar www.google.com;
  2. Ga naar de inlogpagina;
  3. Klik op account maken;
  4. Geef je naam, een gebruikersnaam en een wachtwoord op;
  5. Bevestig je wachtwoord;
  6. Klik op volgende en voer eventueel een mobiel nummer in;
  7. Klik opnieuw op volgende.


Welke diensten zijn aan Gmail gelinkt?

Je kunt met één Google account alle diensten van Google gebruiken. Echter hoef je die diensten niet per se aan elkaar te linken. Voor een bedrijfsaccount is het over het algemeen goed om de volgende diensten aan je Gmail te linken:

Calendar

De Google Calendar is een online agenda. Door je Calendar en je Gmail aan elkaar te linken, worden afspraken die in e-mails worden gedetecteerd direct op je kalender geplaatst. Jij hoeft ze dan alleen nog te bevestigen.

Drive

Een andere dienst die je aan Gmail kunt linken is Google Drive, een online opslag voor documenten. Door Drive aan je Gmail te linken, hoef je documenten niet te downloaden voordat je ze in een mail verzendt.


Gmail en Online Only

Vanaf het begin heeft Google zich gericht op online werken. Dit is bijvoorbeeld te merken aan de Chromebooks, die weinig opslagruimte hebben voor het besturingssysteem (en dit in het begin zelfs helemaal niet hadden). Gmail is ontworpen met het principe van altijd-online in het achterhoofd. Niettemin zijn er in de loop der tijd een aantal offline functies toegevoegd, omdat het niet altijd mogelijk is om overal een goede internetverbinding te hebben.


Meer weten?

Wil je meer weten over Gmail? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31(0)229 763 561 of door een e-mail te sturen naar info@semwerkt.nl. We vertellen je graag meer!

Meer weten?

Neem dan contact met ons op via het directe nummer +31(0)229 763 561
of stuur een e-mail naar info@semwerkt.nl. De experts van Semwerkt staan voor je klaar!