Wat is een hyperlink?

Een hyperlink is eigenlijk hetzelfde als een link: het is een doorverwijzing van de ene webpagina naar de andere. Klik je erop, dan word je naar een nieuwe pagina of site gebracht. Vaak wordt een hyperlink aan een woord of aan een serie woorden gekoppeld, zoals bijvoorbeeld hier. Echter kun je een hyperlink ook aan een afbeelding koppelen, zoals je ziet wanneer je helemaal bovenaan deze pagina op het logo van Semwerkt klikt.

Wat is het nut van Hyperlinks?

Hyperlinks zijn de draden die alle webpagina’s op het internet aan elkaar verbinden. Zonder hyperlinks, is het onmogelijk om zelfs maar op één website van de ene pagina naar de ander te navigeren. Stel je voor dat je alleen maar naar een webpagina kan kijken, en dat je voor iedere nieuwe pagina een andere URL in moet typen. Dan gaat het opeens wel erg veel tijd kosten, om op het internet iets te kopen of te bekijken.

Hebben hyperlinks ook nut in SEO?

Hoe meer er naar je site wordt gelinkt, hoe hoger je ranking in Google wordt. Op die manier spelen hyperlinks een rol in de werking van zoekmachines en op gebied van zoekmachine-optimalisatie. Het is belangrijk om links op een eerlijke manier te verkrijgen. Koop je ze op of ruil je ze met een andere site, dan kan dit volgens Google gevolgen hebben voor je ranking.

Wat voor soort links zijn er?

  • Interne links: links die binnen je eigen site van de ene naar de andere pagina verwijzen;
  • Externe/outbound links: links die van jouw site naar een pagina op een andere site verwijzen;
  • Backlink/inboundlink: links die van een andere website naar jouw website linken.

Nu weet je wat hyperlinks zijn en hoe ze worden toegepast. Wil je meer weten over hyperlinks, of wil je links werven om de ranking van je website in Google te verbeteren? Neem dan gerust contact met ons op!

Meer weten?

Neem dan contact met ons op via het directe nummer +31(0)229 763 561
of stuur een e-mail naar info@semwerkt.nl. De experts van Semwerkt staan voor je klaar!