Wat zijn interne links?

Interne links zijn hyperlinks die verwijzen naar andere pagina's binnen dezelfde website. Ze zijn een belangrijk onderdeel van de structuur van een website en helpen zowel gebruikers als zoekmachines om de inhoud van de site te navigeren. Deze links zijn doorgaans ingebed in de tekst of als onderdeel van navigatiemenu's en dragen bij aan een samenhangende gebruikerservaring.


Waar worden interne links voor gebruikt?

Interne links vervullen meerdere functies. Ten eerste verbeteren ze de gebruiksvriendelijkheid van een website door bezoekers gemakkelijk toegang te geven tot gerelateerde inhoud. Daarnaast helpen ze zoekmachines bij het crawlen en indexeren van webpagina's, dit is van belang voor zoekmachine-optimalisatie (SEO). Door slim gebruik te maken van interne links, kun je de zichtbaarheid van minder prominente pagina's verhogen en de websitestructuur versterken.

Hoe gebruik je interne links?

Om interne links effectief te gebruiken, begin je met het plannen van een logische website-opbouw en zorg je ervoor dat elke pagina verbonden is met andere relevante inhoud. Het is belangrijk dat de ankerteksten, de klikbare woorden in een hyperlink, beschrijvend en relevant zijn. Vermijd generieke teksten zoals 'klik hier' en kies voor specifieke beschrijvingen die de inhoud van de doelpagina weerspiegelen. Zo optimaliseer je niet alleen voor zoekmachines, maar verbeter je ook de ervaring voor gebruikers.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van interne links?

Het gebruik van interne links biedt diverse voordelen:

  • Verbeterde website navigatie: maakt het makkelijker voor bezoekers om door je site te navigeren.
  • Sterkere keyword relevantie: verhoogt de relevantie van een pagina voor specifieke zoekwoorden.
  • Verhoging van de paginawaarde: verspreidt de autoriteit en de waarde van 'link juice' over meerdere pagina's.
  • Betere indexatie door zoekmachines: helpt zoekmachines om nieuwe pagina's te ontdekken en te indexeren.
  • Verlaging van het bouncepercentage: houdt gebruikers langer op je website door hen naar aanvullende relevante inhoud te leiden.


Hoe maakt Semwerkt gebruik van interne links?

Bij Semwerkt integreren we interne links strategisch om de structuur van onze klantensites te verbeteren en de SEO-prestaties te optimaliseren. We zorgen ervoor dat elke belangrijke pagina toegankelijk is via meerdere relevante paden. Daarnaast gebruiken we interne links om verbanden te creëren, waardoor we thematisch gerelateerde informatie aanbieden die waarde toevoegt voor zowel gebruikers als zoekmachines.

Wil je weten hoe interne links jouw online marketing kunnen verbeteren? Neem dan contact op met Semwerkt. We helpen je graag om je website naar een hoger niveau te tillen!

Meer weten?

Neem dan contact met ons op via het directe nummer +31(0)229 763 561
of stuur een e-mail naar info@semwerkt.nl. De experts van Semwerkt staan voor je klaar!