Trust Flow

Trust Flow is een metric van de SEO tool Majestic die gebruikt wordt om een indicatie te geven over de kwaliteit en betrouwbaarheid van een website of pagina. Trust Flow wordt berekend op een logaritmische schaal van 0 tot 100. 

Hoewel Trust Flow niet door Google zelf gebruikt wordt om websites te beoordelen, maakt Google wel gebruik van een soortgelijk systeem genaamd ‘PageRank’. Dit zet Google in om de kwaliteit en kwantiteit van externe en interne links (en ook het domein zelf) te beoordelen. 

Trust Ratio

Naast de Trust Flow wordt ook de Trust Ratio berekend door Majestic. De Trust Ratio wordt berekend door middel van de onderstaande formule:

Trust Ratio = Trust Flow / Citation Flow

Wanneer de Trust Flow hoger is dan de Citation Flow zal de Trust Ratio positief zijn, en wanneer de Citation Flow hoger dan de Trust Flow is zal de Trust Ratio negatief zijn. Het is dus goed om ervoor te zorgen dat de Trust Flow (kwaliteit) hoger uitkomt dan de Citation Flow (kwantiteit).

Topical Trust Flow: Wat is dat?

Naast de Trust Flow die gericht is op de algemene kwaliteit en betrouwbaarheid, analyseert Majestic ook de Topical Trust Flow van een website. De Topical Trust Flow geeft een indicatie van de sectoren waarin de website vindbaar is en hoe goed de website presteert in deze sectoren. Des te hoger de Topical Trust Flow van een sector, des te meer SEO-invloed de website heeft in deze sector.

De Topical Trust Flow kan dus goed gebruikt worden om een indicatie te krijgen bij zowel de prestaties van je eigen websites in de verschillende branches. Ook zou je de Topical Trust Flow van andere websites na kunnen lopen om er een beeld bij te krijgen of ze als link waardevol kunnen zijn voor jouw website. Zo kun je op een natuurlijke manier je backlinkprofiel uitbouwen om zodanig je online vindbaarheid te verbeteren.

Hoe kan ik de Trust Flow van mijn website verbeteren? 

High-quality backlinks van relevante websites kunnen ervoor zorgen dat de Trust Flow van een website stijgt. Relevantie en kwaliteit zijn hierbij erg belangrijk, aangezien dit de signalen zijn waar het Majestic algoritme voornamelijk naar kijkt als het gaat om het berekenen van de Trust Flow. Je kunt dus de Trust Flow van een potentiële backlink nalopen voor een indicatie van de kwaliteit en dus ook de waarde die zo’n link biedt voor je eigen website. Met een goede outreach methode kun je er dan voor zorgen dat deze websites een link plaatsen naar jouw website, wat rechtstreeks zorgt voor een groei in betrouwbaarheid in de ogen van Google. Dit kan weer leiden tot positiestijgingen in Google en daarbij ook een groei in traffic. 

Hulp nodig met het verbeteren van de Trust Flow van jouw website? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. We gaan graag met je in gesprek om je wensen en onze werkwijze te bespreken!

Meer weten?

Neem dan contact met ons op via het directe nummer +31(0)229 763 561
of stuur een e-mail naar info@semwerkt.nl. De experts van Semwerkt staan voor je klaar!