Wat is een 302-redirect?

Een 302-redirect (of 302-statuscode) geeft aan dat een webpagina tijdelijk is verhuisd. De redirect zegt letterlijk dat de oude URL (het webadres) op dit moment niet werkt, maar dat hij in de toekomst wel weer in gebruik wordt genomen. Blijft een 302-redirect echter te lang staan, dan ziet de zoekmachine die als een 301-redirect.

Wanneer wordt een 302-redirect gebruikt?

Een 302-redirect wordt meestal ingezet omdat er onderhoud aan een website of pagina wordt uitgevoerd. De reden dat er op dat moment een 302-doorverwijzing wordt gebruikt - in plaats van een 301-redirect - is dat de SEO-waarde (PageRank) van een pagina bij een permanente verwijzing verloren gaat. Gebruik je een 302-doorverwijzing, dan blijft de pagina haar waarde behouden.

Free Man Using 3 Computers Stock Photo

Wat is het verschil tussen een 302-redirect en een 301-redirect?

Een 302-redirect wordt toegepast op het moment dat een verhuizing van tijdelijke aard is, bijvoorbeeld omdat er aanpassingen aan een webpagina worden uitgevoerd. Een 301-redirect is bedoeld voor het permanent verhuizen van je webpagina, bijvoorbeeld omdat je bedrijf of je website een andere naam heeft gekregen. 

Hoe werkt een 302-redirect?

Gebruik je een 302-redirect, dan geef je aan de crawler van een zoekmachine (Google) aan dat de pagina nog wel bestaat, maar dat die tijdelijk naar een nieuwe locatie is verhuisd. Omdat de crawler weet dat de oude URL nog wel bestaat, wordt de linkwaarde niet aan de nieuwe URL overgedragen en gaat die niet verloren op het moment dat de pagina terugverhuist. Ook is de oude URL nog steeds zichtbaar in de zoekresultaten.

Is een 302-redirect beter dan een 307-redirect?

De 307-redirect is de opvolger van de 302-redirect. Het is een update van de oude versie en zou dus in principe een verbetering moeten zijn. Echter kunnen niet alle crawlers met de 307-redirect overweg, waardoor het gebruik van deze code gevolgen kan hebben voor je PageRank. Daarom is het beter om een 302-redirect te gebruiken.

Meer weten?

Wil je meer weten over redirects? Dan kun je ons iedere werkdag bereiken via het directe nummer +31(0)229 763 561. Ook kun je een e-mail sturen naar info@semwerkt.nl. De specialisten van Semwerkt helpen je graag!

Meer weten?

Neem dan contact met ons op via het directe nummer +31(0)229 763 561
of stuur een e-mail naar info@semwerkt.nl. De experts van Semwerkt staan voor je klaar!