Even voorstellen: Jake Rosdorff

Deze keer is het mijn beurt om mijzelf voor te stellen. Aangenaam! Mijn naam is Jake Rosdorff. Ik ben sinds begin 2019 stagiair Marketing en Communicatie bij Semwerkt. In deze blog zal ik wat dingen over mijzelf vertellen.

Eerst wat persoonlijke feitjes. Ik ben op 20 oktober 2002 om 0.29 uur in het ziekenhuis van Alkmaar geboren, opgegroeid in het dorpje ‘t Veld en woon ik samen met mijn zusje en mijn ouders.


Voorbeeld betaalde advertentie Apple

Mijn hobby’s en passies

Er zijn vrij veel dingen waar ik mij er mee kan vermaken, maar als ik dan toch in het kort een paar hobby’s en passies moet opnoemen zijn deze als volgt: Voetbal, fitness (en sport eigenlijk in het algemeen) en gamen. Ik ben sinds mijn 9e keeper bij VZV. Momenteel speel ik daar in de JO19-1 en zal ik naar alle waarschijnlijk volgend jaar in de JO23-1 spelen. Verder speel ik ook nu 2 jaar zaalvoetbal in een vriendenteam bij VZV. In de 9 jaar dat ik nu op voetbal zit heb ik erg veel geleerd en ook een erg leuke tijd gehad. Zo heb ik bijvoorbeeld een jaar training gehad van voormalig prof keeper Marco van Duin. Als ik ergens veel over het keepersvak heb geleerd is het daar wel.

Ook ben ik echt een sportfanaat. Vooral sporten waar fysiek veel van mensen word gevraagd vind ik erg leuk om te zien en om te beoefenen. Ook ben ik samen met een vriend van mij 2 jaartjes geleden gestart met krachttraining. Na 2 jaar een beetje ontdekken hoe alles werkt gaan daar nu alle remmen op los! Dat houd in dat wij gaan letten op voeding, elke oefening correct doen met veel gevarieerde oefeningen met behulp van een planning en dat wij serieus aan de slag gaan met creatine.

Verder game ik ook graag in mijn vrije tijd. Als mijn agenda het toelaat gaan er zeker wel een paar uurtjes per weekend in gamen. Dat kan alleen zijn, maar vaker wel dan niet is dat online met vrienden.

Mijn grootste passie is, als ik dan toch moet kiezen, wel sporten. Het lijkt mij ook geweldig om later een baan te krijgen in de sport, op welke manier dan ook.


Opleidingen en stages

De allereerste school waar ik les heb gehad was basisschool de Tjaddinx in ‘t Veld. Hier heb ik tot en met groep 4 gezeten. Deze school bestaat inmiddels niet meer, dit komt door dat deze school een fusie is geworden samen de Maria school die bovendien ook in ‘t Veld lag. Samen werden deze scholen de Marinx. Hier heb ik van groep 5 tot en met groep 8 les gehad.

Nadat ik het advies HAVO-VWO had gekregen verkaste ik naar het Regius College in Schagen. Daar bleek in het eerste jaar dat HAVO-VWO net een tikje te hoog gegrepen was waardoor de rest van mijn schooljaren met vrij veel gemak mijn VMBO-TL diploma heb gehaald in 2018.

Na mijn avontuur op het Regius College vervolgde ik mijn schoolcarrière op het ROC in Schagen. Daar heb ik de opleiding applicatie-ontwikkelaar 1 jaar gedaan. Helaas bleek al vrij snel dat die opleiding niks voor mij was. Inmiddels zit ik in mijn 2e jaar op de opleiding marketing & communicatie op het ROC in Den Helder. Daar kon ik halverwege het 1ste jaar beginnen met stage lopen bij dit bedrijf.


Hoe ziet mijn werkdag er uit?

Elke dag bij Semwerkt is anders. Elke dag begint met een team-meeting via zoom. Dit wordt gedaan om elkaar elke dag toch even te zien en om de orde van de dagen in het kort door te nemen.

Aangezien ik maar 2 dagen in de week stage loop, zijn mijn werk dagen ietsjes minder gevarieerd, maar wel gevarieerd genoeg om niet stil te gaan zitten. Zo ben ik vaak vele uren per dag kwijt aan mijn stage verslag waar ik voor school aan moet werken door het jaar heen. Dit zijn veel gevarieerde opdrachten die belangrijk zijn voor mijn ontwikkeling en natuurlijk voor mijn diploma die ik volgend jaar hoop te halen! Verder krijg ik vaak genoeg opdrachten vanuit Semwerkt waardoor ik meer dan genoeg te doen heb op een dag.


Wat is het leukste aan mijn baan bij Semwerkt?

Wat ik persoonlijk het leukste aan Semwerkt vind is dat er nog zo veel te leren valt. Aangezien het bedrijf meerdere klanten heeft is het werk sporadisch eentonig en leer je erg veel verschillende dingen uit het vak. Dit maakt het in mijn ogen ook een erg leuk leerbedrijf voor stagelopers.


Wat is mijn favoriete quote?

Eigenlijk ben ik alles behalve een persoon die veel waarde hecht aan dingen zoals quotes. Toch zal ik bij deze een quote opnoemen waar ik enigszins veel waarde aan hecht. “Tijd die je graag verspilt is geen verspilde tijd.” Je kan namelijk, helemaal in de situatie waarin wij nu leven, snel het gevoel krijgen dat je dingen aan het doen bent die je helemaal niet hoort te doen, maar zolang jij er plezier aan beleef en er in jou ogen iets van opsteekt, is het in mijn ogen toch echt geen verspilde tijd!