Opvallen in Adwords? Dat kan met de prijsextensie!


Semwerkt wil altijd vooroplopen in de ontwikkelingen. Dat doen wij al vanaf het prille begin en daardoor kunnen wij het verschil maken. Google ontwikkelt zich razendsnel en wij reageren mee.

Voorbeeld betaalde advertentie Apple

Recent is er een nieuwe advertentie-extensie beschikbaar gekomen: de prijsextensie. De prijsextensie kan een advertentie nog aantrekkelijker en relevanter te maken.

Wat is een prijsextensie?

In juli 2016 werd de prijsextensie voor het eerst geïntroduceerd. Toen was hij alleen nog in het Engels beschikbaar en uitsluitend voor mobiele apparaten. Sinds kort is de prijsextensie er ook in het Nederlands en voor desktop.

Zo ziet een prijsextensie eruit op desktop:

prijsextentie google voorbeeld Semwerkt

Met het gebruik van prijsextensies, worden producten en services extra onder de aandacht gebracht. De prijsextensie kan onderaan een advertentie verschijnen. De extensie ziet eruit als een soort carrousel van producten en prijzen. Op desktop worden er 3 kaarten weergegeven. Op mobiele apparaten kun je scrollen om de producten te bekijken.

In totaal kunnen er 8 producten worden weergegeven. Als je op de prijsextensie klikt, kom je direct op de productpagina terecht. Gebruikers kunnen zodoende direct worden gekoppeld aan wat hen interesseert.

De voordelen van prijsextensies:

  • Aandacht wordt gevestigd op het aanbod. Prijsextensies zijn een showcase van het bedrijfsaanbod in een interactieve indeling waar gebruikers doorheen kunnen scrollen.
  • Directe koppelingen naar product. Wanneer mensen op een specifiek item klikken, gaan ze rechtstreeks naar dat item op de site.
  • Kost niks extra. De kosten van een klik op een prijsextensie zijn gelijk aan de kosten van een klik op de titel of de zichtbare URL van de advertentie waarbij de extensie wordt weergegeven
  • Flexibel en aanpasbaar. Afhankelijk van de advertenties waarbij u prijsextensies wilt weergeven, kunnen deze worden  toegevoegd aan een account, een campagne of een advertentiegroep.

Weten op wat voor manier de prijsextensie voor jou van toepassing kan zijn? Neem contact met ons op.