Even voorstellen: Amber van Vuure

Hi allemaal! Leuk dat jullie op mijn blog zijn beland! Ik ben Amber, 24 jaar oud en woon in Midwoud. Ik woon er al mijn hele leven, maar toch hoop ik dat dit binnenkort verandert, zodra ik een huisje voor mezelf heb gevonden. Begin 2024 ben ik gestart bij Semwerkt, dus ik ben nog een nieuwe Semmer! Ik neem jullie in deze blog graag mee voor een kijkje in mijn leven.

Voorbeeld betaalde advertentie Apple

‘Stilzitten, daar doe ik niet aan’

Stilzitten is niets voor mij. Ik heb dan ook veel hobby’s en sta voor de uitdaging om dit allemaal in één blog te vertellen aan jullie. Al sinds ik acht jaar ben, ben ik elke week op de tennisbaan te vinden. Ik speel ook met een vast team in de voor- en najaarscompetitie. Op vrijdagavond spelen we ieder twee wedstrijden: een damesdubbel en een gemengddubbel. Tijdens het tennissen zijn we uiteraard fanatiek om te winnen, maar als we een keertje verloren hebben, dan kunnen we de derde wedstrijd/helft gelukkig wel winnen. Daarnaast kickboks ik elke woensdagavond en zwem ik elke donderdagochtend voor het werk met collega’s. In augustus doen we mee met een triatlon, dus ik ben hard aan het trainen! Ook probeer ik mijn sporten graag af te wisselen: surfen, skiën, klimmen, mountainbiken, alles is leuk!

Na al dat sporten, eet en borrel ik de calorieën er graag weer aan met vrienden en familie. Ik vind het super gezellig om vrienden uit te nodigen en lekker voor ze te koken, met een goed wijntje. Ook kun je me tegenkomen in de kroeg, op feestjes en festivals. De techno- en hardstyle-feestjes sla ik wel even over, maar verder luister ik vooral naar rock en soul. Het gaat dus een beetje alle kanten op van Muse naar Aretha Franklin en ABBA. Verder speel ik zelf piano en ben ik ook graag bezig met muziek.

Ik ga ook graag op vakantie naar het buitenland om nieuwe landen en culturen te ontdekken. Hiermee heb ik het probleem dat ik alles leuk vind. Gaan we voor een stedentrip, een zonvakantie of een actieve vakantie? Mijn meest indrukwekkende vakantie tot nu toe is IJsland. Ik vind het heel gaaf en interessant hoe het hele land is gevormd door vulkanisme en gletsjers.

Hoe ben ik bij Semwerkt terechtgekomen?

Na de middelbare school op het Werenfridus in Hoorn, heb ik aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd. Ik was altijd al geïnteresseerd in hoe mensen denken en zich gedragen. De opleiding psychologie viel toch niet helemaal in mijn straatje, maar iets met media leek me wel wat. Daarom kwam ik uit bij de opleiding Communication Science en dat bleek de juiste keuze voor mij. Ik kreeg in drie jaar alles te weten over persuasieve media, media in een politieke context, een corporate omgeving en televisie en radio. Tijdens mijn bachelor liep ik ook stage bij RAI Amsterdam en kwam ik voor het eerst in aanraking met SEO. Het bedrijfsleven beviel me goed en ik werd steeds nieuwsgieriger naar de bedrijfsmatige kant van marketing. Vandaar ook de keuze voor mijn Master in Business Administration met een specialisatie in Digital Marketing. 

Tijdens mijn Master begon ik in 2021 met werken in Amsterdam bij het bedrijf Seeders. Hier ben ik opgeleid tot SEO-specialist en leerde ik alle ins en outs over het algoritme van Google. Ik ben in januari 2024 bij Semwerkt begonnen als SEO-specialist en ook hier houd ik mij dagelijks bezig met het optimaliseren van de websites van onze klanten. Klantcontact en met collega’s sparren vind ik het leukste van mijn werk. Samen met de klant of je collega kom je tot nieuwe inzichten en kun je er vaak veel meer uithalen dan dat je alles alleen zou doen. 

Mijn favoriete quote

Ondertussen is het misschien wel duidelijk geworden dat ik niet stil kan zitten en graag nieuwe uitdagingen aanga. Mijn favoriete quote is dan ook van onze Pippi Langkous: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.” Ik geloof namelijk dat je alles kunt bereiken als je echt iets wilt!