Even kennismaken: Robbert Rosdorff!

Ik ben Robbert Rosdorff, vijftig en woonachtig in een klein stipje op de Nederlandse landkaart: ‘t Veld.
Ik ben opgegroeid in Noordwijk en in 1996 verliet ik mijn woonplaats om te gaan wonen in Dirkshorn, een klein dorp in de kop van Noord-Holland. In 2002 ben ik verhuisd naar mijn huidige woonplaats.  Ik heb twee kinderen die als stagekracht werkzaam zijn bij Semwerkt.

Voorbeeld betaalde advertentie Apple

Dingen die ik graag doe in mijn vrije tijd

Naast Semwerkt heb ik drie grote hobby's: 


  1. Het weer
  2. Krachtsport (armworstelen)
  3. Muziek


Het weer

Mijn passie voor het weer heb ik altijd al gehad, maar werd nog verder versterkt toen ik op 2 januari 1979 een wandeling in de Noordwijkse duinen maakte. De weersverwachting was toen: matige tot strenge vorst en aan zee mogelijk een enkele winterse bui. Het werd echter een meteorologisch gezien historische dag! Er had zich onverwacht een klein lagedrukgebied (polar low) ontwikkeld, waardoor er zich enkele uren blizzard-achtige omstandigheden voordeden. We werden volledig verrast door deze sneeuwstorm, waarbij het ook onweerde. Het zicht liep terug naar enkele meters en daardoor verdwaalden we in de duinen. Het was een hachelijk avontuur wat natuurlijk wel goed is afgelopen.
Ik heb op diverse radiostations het weerbericht verzorgd en nu doe ik dat nog steeds voor Heemskerk FM en radio Beverwijk. Verder heb ik een website: meteolink.nl en ben ik een jaar lang na Hart van Nederland op tv geweest als weerwaarnemer van Noord-Holland. 


Armworstelen

Ik ben vrij groot en daardoor ook vrij sterk. Ik won altijd met ‘handje drukken’ en ik was in 1991 in een café toen de barman vroeg: denk je dat je nu van iedereen kan winnen die hier aanwezig is? Ik keek om mij heen en zag geen grote of brede mensen, dus dat leek mij geen probleem. De barman haalde een klein, gedrongen mannetje naar voren en daar had ik geen enkele kans tegen! Hij was Europees kampioen en is daarna mijn trainer geworden. Vijf jaar later wist ik hem eindelijk te verslaan.
Sinds 1991 ben ik actief als armworstelaar en heb meerdere nationale titels behaald en ook op internationaal niveau heb ik enkele prijzen weten te pakken.
Momenteel ben ik derde van Nederland en hoop ik in oktober in de prijzen te vallen op het WK in Turkije.Muziek

Ik ben heel mijn leven al een groot muziekliefhebber. In mijn jeugd hield ik voornamelijk van Motown-muziek zoals Michael Jackson, The Jacksons en Stevie Wonder. Door Beat it van Michael Jackson en Let’s go crazy van Prince werd ik betoverd door de wat stevigere gitaarmuziek, wat in de loop van de jaren steeds sterker is geworden. Ik heb jaren in een band gespeeld (basgitaar) en gezongen en ben nu een groot liefhebber van Metalcore. 


Robbert en Semwerkt

Op 9 december 1998 was mijn eerste werkdag bij een uitgeverij en achterin zat een klein persoon bij wie ik mocht meeluisteren. Het betrof een verkoopgesprek en ik dacht: nou, dat kan ik ook wel!
Het bleek echter een stuk moeilijker dan ik in eerste instantie dacht, maar ik heb mijn weg daarin toch weten te vinden. De kleine persoon was Sun Walenkamp, met wie ik sindsdien (al 23 jaar!) mee samenwerk.
In 2006 kwam er iemand langs om te vertellen over SEO en SEA. Dat vond ik erg interessant en ben mij daar toen in gaan verdiepen. Dat leidde tot een volledige SEM-afdeling die ik enkele jaren heb geleid. 
De uitgeverij ging in 2013 failliet en in 2014 startte Sun Semwerkt. Ik werd op 1 januari 2015 mede-eigenaar. Daarna is het erg snel gegaan met een flinke groei van het bedrijf, goede resultaten, fantastische medewerkers en uiteindelijk ook prijzen waar we erg trots op zijn.
Bij Semwerkt ben ik verantwoordelijk voor het eindresultaat en reilen en zeilen op de werkvloer. Daarnaast beheer ik nog een aantal SEO- en SEA-campagnes om op die manier op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen.