Even voorstellen: Merel Gruijs

Mijn naam is Merel Gruijs, ik ben 22 jaar en nu bijna 2 jaar samen met Koen. Mijn ouders komen uit de Zaanstreek en hebben hun optrekje na de geboorte van mijn broer en zus gevonden in het pittoreske Wormer. Tijdens mijn vierde levensjaar kreeg ik nog een klein zusje en daarmee was ons gezin compleet. Met een gezin van vier kinderen kan ik gerust zeggen dat het bij ons thuis nooit saai is.

Voorbeeld betaalde advertentie Apple

Een gezamenlijke liefde die wij als gezin delen, is die voor Berner Sennens. Sinds kleins af aan zijn wij opgegroeid met een harig vriendje in huis. Tot het eind van de zomer hadden wij er zelfs twee: Sep en Beer.

Leukste nieuwtje dat je gaat lezen in dit blog: er is een nieuw klein bolletje wol onderweg! Mocht je dus over een hele tijd langskomen op de Bierkade, dan loop je wellicht een keer een harige viervoeter tegen het lijf.

Mijn hobby’s en passies 

Ik heb ontzettend veel hobby’s en ze lopen ook erg uiteen. Ik hou van een goede serie kijken, maar kan ook verslaafd zijn aan een boek. Spelletjes zal ik altijd willen winnen en onlangs ben ik ook begonnen met pianoles. Ik word gelukkig van uren in de keuken staan om te koken, maar net zo gelukkig van uitgebreid uit eten gaan met vrienden of familie. Een feestje zal ik nooit overslaan en lekkere wijn ook niet: de een kan naar mijn mening ook niet zonder de ander.

Mijn allergrootste passie is reizen. Ik heb het geluk dat ik al veel landen heb mogen zien, maar mijn wensenlijstje is alsnog erg lang. Ik vind het ontzettend gaaf om nieuwe culturen, talen en mensen te leren kennen. In de afgelopen jaren heb ik ontdekt dat ik ook hierin heel veel verschillende dingen leuk vind. Ik ben verliefd op de Italiaanse cultuur, doe het liefst elk jaar een citytrip, ben gek op Azië, in de winter ben ik altijd op een snowboard te vinden maar ook altijd op zoek naar een zonnige bestemming in de zomer. Reizen is voor mij de allergrootste vrijheid die er is. Het heeft mijn kijk veranderd op wat ik echt belangrijk vind en in zekere mate ook hoe ik in het leven sta.


Mijn grootste hobby is mijn sport: korfbal. Dit doe ik al sinds mijn zesde en altijd even fanatiek. Tijdens mijn jeugd heb ik dit altijd bij ons in het dorp gedaan en later ben ik overgestapt naar de gezelligste vereniging van de Zaanstreek: ZKV Zaandam. Ik sta vier dagen per week op het veld en spendeer het grootste gedeelte van mijn vrije tijd dan ook daar. M’n teamgenoten zijn m’n vrienden en de zogeheten derde helft winnen we sowieso altijd.

Merel en Semwerkt

Ik heb de opleiding Media- en Entertainment Management gestudeerd aan Hogeschool Inholland. Tijdens mijn studie kwam ik erachter dat het vakgebied waar ik in studeerde, eigenlijk helemaal niet zo goed bij mij paste. Alle vrije uurtjes die ik over had, ging ik toen bij mijn vader in zijn eigen onderneming werken. Ik mocht heel veel doen en alles oppakken om zijn online rendement te verbeteren. Hier is direct mijn liefde voor marketing ontstaan! Omdat ik nog studeerde heb ik ervoor gekozen om dit samen te laten komen. Ik heb toen gekozen om (met veel plezier) m’n scriptie te schrijven over neuromarketing: een super interessant en actueel onderwerp in marketingland. 

Nadat ik mijn studie had afgerond, vond ik dat het tijd was om iets te zoeken wat echt bij mij paste. Hoewel ik nog weinig ervaring had en we midden in de corona-crisis zaten, besloot ik om mijn passie achterna te gaan. Ik kwam eind 2020 via via in contact met Sun en omdat het voor ons beiden goed voelde, startte ik 2021 als kersverse Semmer. 

Waarom is een werkdag bij Semwerkt zo leuk?


Een dag bij Semwerkt is nooit hetzelfde en daarom zo leuk! Als SEA-specialist ben ik elke dag bezig met het verbeteren van het online rendement van onze klanten. Door de diversiteit aan klanten, is mijn werk afwisselend en uitdagend. Onze klanten variëren van klein tot groot en van E-commerce tot leadgeneratie. 


Sinds de zomer mogen we weer volledig op kantoor werken. Hierdoor kan ik elke dag even bijkletsen met mijn collega’s en heb ik sommigen na een half jaar ook daadwerkelijk in het “echie” ontmoet. Blijft een gek ding, die lockdown. 

Als de thee is ingeschonken, begin ik altijd met een planning voor m’n werkdag. Iedereen heeft zijn eigen klanten en kan zelf indelen wanneer die zijn/haar accounts beheert. Vervolgens check in mijn mail op lopende zaken en voeg ik die waar nodig toe aan mijn to do list. 


Mijn dagelijkse takenlijst kan bestaan uit het spotten van nieuwe kansen voor mijn klanten, aan de knoppen van onze tools draaien voor betere resultaten, of een nieuwe e-mail automation klaarzetten. Er zit in ieder geval altijd een terugkerend thema in: testen. We testen altijd wat het beste werkt en op basis daarvan maken we keuzes. Daarnaast is er bij Semwerkt ontzettend veel ruimte om je te ontwikkelen in de richting en het tempo waar jij blij van wordt. Dit kan zijn door middel van cursussen, trainingen maar ook door sparsessies met een van je collega’s. Denk je dat iets beter kan? Dan is je eigen input altijd welkom in het team. 


Hard werken wordt ook zeker beloond. In juni hebben we met het hele team de zonsopgang bekeken vanaf een Sup en is de vrijmibo een standaard ritueel aan het einde van de werkweek. Beerpong is een nieuw begrip binnen Semwerkt en nu het weer kan gaan we alle gemiste uitjes dubbel en dwars inhalen. 


Mijn favoriete quote

Ik sluit af met mijn favoriete quote. Dat is “Wacht niet tot de bui over is, maar dans in de regen”. Dit sluit eigenlijk precies aan met hoe ik in het leven sta. Bij een tegenslag kun je wel wachten tot het leven beter wordt, maar je kunt er net zo goed maar het beste van proberen te maken. De enige die jouw leven leuk kan maken ben je tenslotte zelf, ook als het even wat minder gaat. Dus pak het leven bij de ballen en haal alles eruit wat erin zit!