Patrick Rijnders
Contentspecialist

Lees meer over Patrick

Mijn naam is Patrick, ik werk sinds januari 2024 bij Semwerkt. Ik ben gek op schrijven en dat mag ik hier gelukkig volop doen. Ik heb vroeger gestudeerd aan de Frederik Muller Akademie (dat is nu de opleiding Creative Business aan de HvA), waarna ik een jaar of twaalf als eindredacteur bij diverse tijdschriftenuitgeverijen heb gewerkt. Dat heb ik lang met veel plezier gedaan, maar ik merkte wel dat ik zelf schrijven eigenlijk leuker vond. Ik heb me dan ook op de journalistiek gestort en heb voor heel wat tijdschriften en websites geschreven, onder andere over computers, Internet, games, films en home-entertainment. Ik ben een beetje bij toeval het wereldje van de SEO- en linkbuilding-teksten in gerold, maar daar doe ik nu alweer een jaar of zes met veel plezier mijn ding. Werken bij Semwerkt is dan ook een hele mooie uitdaging bij een fijn bedrijf. Ik ben daarnaast getrouwd, heb twee kinderen en woon in Purmerend, waar we een huis delen met ons konijn Willem.

Een aantal feiten


Wat zijn je hobby’s

Ik zeg zelf altijd dat ik gek ben op lezen, maar volgens mijn vrouw ben ik meer iemand die zoveel mogelijk boeken probeert te verzamelen. Daarnaast ben ik gek op voetbal (zowel gewoon voetbal als American football), volg ik alles wat met Formule 1 te maken heeft, luister ik graag naar obscure Hiphop uit de jaren negentig en vind ik het ook leuk om te reizen. Oh ja, gamen (en dan vooral racegames) vind ik ook erg leuk, alleen heb ik daar veel te weinig tijd voor…


Waar word je blij van

Vorig jaar ben ik met mijn gezin naar Nice geweest en daar werd ik wel heel blij van. Een prachtige stad die we zeker vaker gaan bezoeken. Maar ik word ook altijd blij van zaterdagen, want dan mogen de voetbalmeiden die ik train weer voetballen (en mag ik ongegeneerd langs de lijn rennen, aanwijzingen roepen en op gênante wijze juichen als ze een doelpunt maken).


Wat is je guilty pleasure

Mijn vrouw en ik gaan graag naar kringloopwinkels. Terwijl zij daar rondsnuffelt loop ik altijd direct naar de boekenafdeling, waar je soms de meest fantastische dingen kan vinden. Ik beloof dan altijd dat ik geen nieuwe boeken ga kopen, maar dat lukt eigenlijk nooit.


Wat is je favoriete quote

“It’s kind of fun to do the impossible” (Walt Disney)

Mijn collega's

Toon alle  >