SEO-oplossingen voor loodgieters

Blijf vindbaar zonder Google Ads

Advertenties voor loodgieters zijn sinds kort verboden op alle diensten van Google LLC (bijvoorbeeld Google Search en YouTube). Kwam er meer verkeer op je website via Google Ads en mis je dat verkeer nu? Geen zorgen! Bij Semwerkt bieden we de oplossing aan: SEO inzetten!

Waarom SEO inzetten voor je loodgietersbedrijf?

  • Vergroot je vindbaarheid in Google nu adverteren geen optie meer is;
  • Vergroot je online autoriteit door middel van pakkende content;
  • Helpt met het ontwikkelen van naamsbekendheid en klantvertrouwen;
  • Genereert meer klanten en verhoogt conversies - meer omzet!
SEO-oplossingen voor loodgieters

Hoe word je goed vindbaar in Google zonder advertenties?

SEO - oftewel zoekmachineoptimalisatie - is het optimaliseren van je website zodat deze hoger komt te staan in Google. Je trekt meer bezoekers naar je site, zonder dat je hoeft te betalen voor advertenties. Dit doe je door ervoor te zorgen dat je site opvalt als iemand bijvoorbeeld de term “loodgieter” of “afvoer verstopt” googelt. Dit doe je door de content op je site te verbeteren, de techniek van je site te optimaliseren en door links vanaf andere websites (en dus meer autoriteit) te verkrijgen. Als je de focus op SEO goed aanpakt, vinden meer mensen jouw website als ze zoeken naar een loodgieter, of naar iemand die hun afvoer of toilet kan ontstoppen.

Omdat SEO een langetermijnstrategie is, ligt er ook een groot voordeel aan ten grondslag. Wanneer er advertenties uitgeschakeld worden, ben je meteen niet meer zichtbaar. Maar door te focussen op SEO werk je juist aan zichtbaarheid voor de lange termijn. Zo kan je steeds meer naar de concurrentie toe werken en deze uiteindelijk zelfs inhalen wat betreft de zichtbaarheid en resultaten.

Hoe pakt Semwerkt SEO voor jou aan?

Iedere marketingcampagne is uniek, zeker eentje waarbij adverteren geen optie is. Daarom maken we bij Semwerkt altijd een online marketingcampagne op maat voor je bedrijf. Dit doen we door middel van het volgende stappenplan:

1. Doelen bespreken

Eerst maken we een afspraak om jou en je bedrijf beter te leren kennen. We praten over wat je wilt bereiken met SEO. Wil je op specifieke zoektermen hoger komen in Google? Of weet je het nog niet precies en wil je dat wij meedenken? Dat is allemaal mogelijk bij ons.

2. Plan maken

Met wat we besproken hebben nog in gedachten nemen we je website onder de loep. Waar liggen je kansen? Hoe onderscheid jij je van je concurrenten? We zoeken ook naar goede zoektermen en onderwerpen om goede teksten voor te maken en kijken op welke punten de techniek van je website eventueel kan worden verbeterd. Op basis hiervan maken we een voorstel. Ga je daarmee akkoord, dan gaan we voor je aan de slag.

 

3. Optimalisatie

We beginnen met het optimaliseren van je website. Eerst kijken we hoe je website op dit moment scoort en maken we een nulmeting, zodat we later het effect goed kunnen zien. Dan gaan we aan de slag met je content (teksten) en maken soms nieuwe pagina's met de juiste zoektermen. We zorgen ook dat je site technisch goed werkt door onder andere de snelheid te optimaliseren en aan de mobielvriendelijkheid te werken. Alles om je website zo optimaal mogelijk in te richten, zodat klanten eenvoudig en snel contact met je kunnen opnemen. 

4. Blijven checken

SEO verschilt van SEA. Waar je bij SEA met behulp van advertenties meteen wordt gevonden, kan het bij SEO soms wat langer duren. Daarom blijven we jouw site continu optimaliseren. Je krijgt elke maand een rapportage van wat we hebben gedaan, wat de resultaten zijn en welke actiepunten er nog openstaan.

Ben je loodgieter en wil je in Google gevonden blijven worden?

Onze SEO-specialisten staan voor je klaar! Wij zorgen ervoor dat je straks (weer) gewoon vindbaar bent in Google, ook zonder advertenties. Maak een afspraak, dan kijken we samen naar de kansen en mogelijkheden.

SEO-oplossingen voor loodgieters

Meer weten
‍Neem dan contact op met:

Melissa Geijssen

contact