Trainen voor de Hoornse marathon

Voorbeeld betaalde advertentie Apple

Een kantoorbaan niet sportief? Die van ons wel! Deze week was onze eerste training voor de marathon van Hoorn.

Als online marketeer is je computer je beste vriend. Maar we weten allemaal dat het niet altijd goed is om non-stop naar een scherm te kijken. In het najaar ontstond het idee om samen te gaan trainen. En wel voor de marathon van Hoorn.

Thermosokken aan, warme muts op, en gaan! Direct uit werk zijn we vertrokken naar sportcomplex Hollandia. Daar ontmoette we Ronald Vos van Bikkeltraining die ons de middag door zou loodsen. Hardlopen in afwisseling met krachtoefeningen stond er op het programma. Uiteraard werden we op onze eerste training behoorlijk op de proef gesteld. Na een paar grote rondjes voluit rennen, moesten we onze hartslag meten. Conclusie: degene die binnen één minuut weer kon praten, had niet alles uit de kast getrokken. Gelukkig dwong ook de kou en nattigheid ons om vooral niet stil te staan.

Klaarstomen voor 3 juni

De kop is eraf: vanaf nu trainen we gezamenlijk iedere maand om ons voor te bereiden op de marathon. Het zou dus zomaar kunnen dat je een aantal Semmers door het Julianapark ziet rennen. De marathon vindt plaats op zondag 3 juni. Het parcours loopt langs het prachtige IJsselmeer en dwars door de binnenstad van Hoorn. We zijn op tijd gestart en hebben gelukkig nog even om ons de komende maanden klaar te stomen.