Als eerste online marketingbureau in de geschiedenis

Semwerkt wint twee NHN Business Awards!

Eind november vond de finale van de achtste editie van de NHN Business Awards plaats, dé ondernemersverkiezing voor Noord-Holland boven Amsterdam waar jaarlijks de meest inspirerende ondernemers worden geëerd. Dit jaar werden er maar liefst zes awards verdeeld, namelijk die voor MKB Klein, MKB Midden, Grootbedrijf, de Thema Award Maatschappelijk Ondernemen, NHN Publieks Award 2021 en NHN Pitch Award 2021. Semwerkt dong mee in de categorie MKB Midden (tien tot vijftig fte).

Voorbeeld betaalde advertentie Apple

Unieke kwaliteiten

Het is beslist geen sinecure om met je bedrijf in de finale van de NHN Business Awards terecht te komen. Nadat in september bekend werd gemaakt dat Semwerkt tot de 300 genomineerden behoorde, hebben we alles uit de kast gehaald om de jury te overtuigen van onze unieke kwaliteiten. De genomineerde bedrijven werden in verschillende rondes op de proef gesteld, waarbij steeds een selectie mocht doorstromen naar de volgende ronde. Door de vragen van de jury te beantwoorden over Groei en Ontwikkeling, Financiële Gezondheid, Medewerkersbeleid, Ondernemerschap, Regionale Betrokkenheid en Innovatie, gingen we samen met zo’n honderd andere bedrijven door naar de eerste ronde. Eerst werd aangekondigd dat we tot de veertig longlist-kandidaten voor de halve finale behoorden. Onze blijdschap was nog veel groter, toen de jury na dieper onderzoek twaalf finalisten uit die veertig kandidaten selecteerde, waaronder Semwerkt!

Jurybezoek aan de Bierkade

Precies op het moment dat we een vorkje in het stuk taart prikten om dit te vieren, rinkelde de telefoon. Organisator van de NHN Business Awards Paddy Stegerhoek kondigde het jurybezoek op kantoor aan. Eind oktober was het zo ver en hebben we ons beste beentje voorgezet om de voltallige jury ervan te overtuigen dat de Semmers de award dubbel en dwars waard zijn. We gaven het kantoor een sfeervolle make-over, lieten de patissiers van onze hofleverancier Spataro speciale gebakjes maken en gaven de juryleden een warm welkom. Daarna wachtte onze founder Sun Walenkamp de schone taak om Semwerkt op dynamische wijze te presenteren. Een taak die hij glansrijk volbracht en een extra duit in het zakje deed voor een hoog rapportcijfer.

Met (vrijwel) het hele team naar het gala

De spannende finale vond plaats in de Cultuurkoepel in Heiloo. Dit unieke gebouw - van origine een kapel - werd voor de gelegenheid omgetoverd tot het sfeervolle decor voor het gala. Vrijwel het hele team van Semwerkt kon bij de uitreiking aanwezig zijn. Met de dames prachtig in het lang en de heren strak in het pak - compleet met een Semwerkt-blauwe vlinderdas - toastten we na de hoffelijke ontvangst alvast met een sprankelend glas champagne. Vanwege de geldende maatregelen vond het gala plaats in de middag, maar dat mocht de pret niet drukken. De zaal stroomde al snel vol met gasten. De sfeer was aangenaam, maar spanning overheerste. Welke bedrijven zouden met de prijzen naar huis gaan?


IJzersterke pitch

Voordat de awards werden uitgereikt, pitchte iedere finalist zijn of haar bedrijf voor het publiek en de jury. In deze korte presentaties - die niet langer dan twee minuten mochten duren - moesten de ondernemers de jury overtuigen van hun kwaliteiten. De pitch telde voor 1/7e mee voor het eindoordeel van de jury. Ondanks de zenuwen sleepte Sun met bravoure de NHN Pitch Award 2021 binnen voor Semwerkt. De uitreiking had niet mooier kunnen beginnen. 


Winnaar in de categorie MKB Midden

Na de uitreiking van de NHN Pitch Award werd het nog veel spannender. We namen het op tegen John Koomen Tuinen en More Than Gifts, twee mooie bedrijven met een sterke identiteit. Nadat de publieksprijs met recht werd uitgeloofd aan de unieke Natuurbegraafplaats Geestmerloo (Semwerkt bereikte de tweede plaats!), Rataplan er met de Thema Award vandoor ging en Spataro de award in de categorie MKB Klein binnenhaalde, was het grote moment daar. En ja hoor, na een zinderend spannende aanloop werden we ook uitgeroepen tot winnaar in de categorie MKB Midden!


Fenomenale overwinning 

Met het complete team mochten we op het podium de MKB Midden Award in ontvangst nemen. De jury was onder de indruk van het ondernemerschap van Semwerkt, maar ook van het unieke medewerkersbeleid waarbij de persoon centraal staat. Daarnaast scoorden we hoog op het gebied van innovatie. Als eerste online marketingbureau gingen we er niet met één, maar twee awards vandoor en eindigden we met de Publieks Award op de tweede plek. Een fenomenaal mooi resultaat waar we enorm trots op zijn! We hebben tot in alle hoeken en gaten genoten van het feest op het gala. Semwerkt zou Semwerkt natuurlijk niet zijn, als we het feest niet dunnetjes hadden overgedaan met een afterparty. Het bleef nog lang onrustig bij ons op kantoor…