Sem werkt, maar in februari maakten we de pistes van Wagrain onveilig

Op zaterdag 5 februari kwam (bijna) het hele team van Semwerkt vroeg uit bed. Rond een uur of vier in de ochtend (sommigen zelfs eerder!) vertrokken we richting de luchthaven. Het moment waar we lang op hebben gewacht, was eindelijk daar… We mochten op wintersport! De bestemming van de reis was door de organisatoren maandenlang goed geheim gehouden. Op Schiphol werd duidelijk dat we Wagrain onveilig zouden gaan maken. Daar lag meer dan een meter verse sneeuw op ons te wachten. Er valt niet elk jaar in deze periode zoveel sneeuw in Wagrain, dus daarmee hadden we meteen een gelukstreffer op zak. De groep van dertien Semmers werd verdeeld over twee prachtige chalets, waar we mochten genieten van de kookkunsten van onze privékok Peter. Het feest kon beginnen!

Voorbeeld betaalde advertentie Apple


De piste op

Eenmaal aangekomen in de chalets werd de reiskleding al snel ingeruild voor een skibroek en een warme jas. De club Semmers splitste zich in tweeën op: één groep volgde skiles van de doorgewinterde Oostenrijker Hannes (die hen meteen op dag twee van de rode piste gooide). De ervaren skiërs en snowboarders gingen op eigen houtje de pistes af en hadden ruim 210 kilometer pisteplezier, verdeeld over twaalf bergtoppen en meer dan vijf dalen aan hun voeten liggen. Met moderne kabelbanen en skiliften werden we na een afdaling supersnel naar de volgende piste gebracht. Het was een belevenis an sich om met deze liften - met tot de verbeelding sprekende namen zoals Flying Mozart - van het adembenemend mooie uitzicht te genieten.


De sfeer van Wagrain

Natuurlijk konden we ook de sfeer van het mooie Wagrain proeven. Na een lange dag op de piste kwamen we bij in de bonte Kuhstall, waar er aan champagne en vliegende hertjes geen tekort was. Met uitzicht op de met sneeuw bedekte bergen om ons heen, konden we genieten van de après-ski en lekker meezingen met muziek in stijl. De Semmers zullen het nummer van Mama Lauda niet snel uit hun hoofd krijgen… Ook was er tijd voor een sneeuwballengevecht op de weg terug naar de chalets, en zijn we in Oostenrijk zelfs een nieuwe collega tegengekomen! Helaas kon sneeuwman Henk niet met ons mee terug naar Nederland (iets met een coronabewijs) en moesten we hem voor het chalet uitzwaaien. Hij werkt voorlopig op afstand.


First letter party

Een andere highlight van de reis was de First Letter Party, georganiseerd door onze enige, echte, eigen activiteitencommissie. Alle Semmers kregen van tevoren de opdracht om een outfit samen te stellen, gebaseerd op de eerste letter van hun voornaam. Dat leverde hilarische momenten op. Zo ging Annabel verkleed als agent (niemand werd die avond gearresteerd), verscheen Martijn als Super Mario en gaf Louise een spetterend optreden als niemand anders dan Lady Gaga (of het was gewoon de échte Lady Gaga die ons een bezoek bracht, daar zijn we nog steeds niet over uit).
Niet alleen van de First Letter Party, maar van elke avond werd een feestje gemaakt. Terwijl Robbert aantekeningen maakte van de leukste of gekste uitspraken (Nienke was hierbij vaak vertegenwoordigd) genoten we in de chalets nog na van de après-ski. Op de laatste avond reikten Sun en Robbert prijzen uit voor bijzondere prestaties tijdens de wintersport. Zo ging de Eddy the Eagle-award naar de grootste pechvogel, en belandde onze eigen Koen-award bij degene die het vaakst te laat kwam (verrassend genoeg was dit niet Koen zelf!).

Kahoot! quiz met het thuisfront

Een paar Semmers moesten door omstandigheden in Nederland achterblijven. Dat was enorm jammer, maar gelukkig hebben we elkaar tijdens de reis nog even kunnen zien via de Zoom-verbinding. Iedereen deed mee aan de kennisquiz, waarbij vakgerelateerde én persoonlijke vragen aan bod kwamen. Hoeveel Semmers wisten met zekerheid te zeggen in welk jaar het eerste YouTube-filmpje online kwam? En welke Semmer gebruikt het grootste aantal MB’s aan e-mailopslag? Wie maakt elk oppervlak schoon waar mensenhanden aan kunnen komen, en wie ruikt graag aan nieuwe boeken? We leerden elkaar als collega’s meteen op een dieper niveau kennen.

Als winnaar kwam Koen uit de bus, die hiervoor eeuwige roem als prijs kreeg. Ondertussen gingen de thuisblijvers gezellig met elkaar aan de hotpot van Madame Cheung - de Aziatische equivalent van bouillonfondue - en ging het feest op de Bierkade ook nog lang door!

Genoten met een grote G

Op 9 februari stond de taxi alweer vroeg op ons te wachten, en werden we meegenomen naar Salzburg. We zeiden onze ski’s en snowbords vaarwel, en voor we het wisten stonden we alweer op Schiphol. De dagen zijn omgevlogen, maar wat hebben we van onze wintersport genoten! Namens alle Sem-wintersporters, bedankt voor de fenomenaal mooie wintersportvakantie Sun en Robbert!!!