Leren en Lachen: Een inspirerend bezoek aan BrightonSEO

We stonden al lange tijd te popelen en op 20 april 2023 was het dan zover: ons SEO- en contentteam vertrok naar Engeland voor de BrightonSEO-conferentie. Het waren weer een paar mooie dagen voor in de boeken! Er hing een berg energie in de lucht, de sprekers waren inspirerend en de discussies die onderling ontstonden waren enorm boeiend. We hebben hard gewerkt en veel geleerd over de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van zoekmachine-optimalisatie. Natuurlijk hebben we ook veel plezier gehad. In dit blog vertel ik graag over de ervaringen die we in Brighton hebben opgedaan.

Voorbeeld betaalde advertentie Apple

Een vlotte vlucht

Op de vroege ochtend van donderdag 20 april verzamelden we ons op Schiphol. We waren er helemaal klaar voor en na een snelle kop koffie en een haastig ontbijt, begon onze reis. Binnen no-time landden we op Britse bodem. Daar stapten we in de trein om tijdens het BrightonSEO-evenement van alles en nog wat op te gaan steken.

De eerste dag

De conferentie bestond uit meerdere talks, dat zijn presentaties van specialisten uit de SEO-wereld die over de dag heen in clusters waren verdeeld. Na elke set van drie presentaties was er een pauze van een half uur met om één uur ‘s middags een langere lunchpauze. Tijdens de lunchpauze konden we snel even onze dorst lessen, maar een plek om te eten was moeilijk te vinden. Gelukkig scheen de zon. We hadden niets te klagen.

De pauzes waren welkom om de aangeboden informatie te verwerken. Het was soms namelijk best veel informatie in relatief korte tijd. De talks waren informatief en boeiend met onderwerpen die varieerden van Google Analytics 4 tot ChatGPT en praktische gebruikstoepassingen. De sprekers inspireerden ons om nieuwe strategieën te ontwikkelen en toe te passen op onze eigen projecten. De eerste dag vloog voorbij. Voor we het wisten konden we uitkijken naar wat de tweede dag ons zou brengen.

Heerlijk eten bij Bill’s

Na de eerste conferentiedag waren we wel toe aan een goede maaltijd om onze energievoorraad op peil te brengen. Met het complete team bezochten we Bill’s Restaurant & Bar, een hip restaurant in de wijk North Laine. De alternatieve inrichting, de geanimeerde sfeer en het heerlijke eten maakten van deze avond een groot succes. Nu waren we helemaal klaar voor de tweede BrightonSEO-dag.

De tweede dag

Gelukkig begon de conferentie pas om tien uur ‘s ochtends. We zaten om negen uur bij het ontbijt en die maaltijd was een prima basis voor de tweede dag van BrightonSEO. Ook op deze dag viel er veel te leren, vooral over marketing-psychologie en AI. Helaas moesten we de tweede dag eerder verlaten vanwege de terugtocht naar Nederland. We konden alleen nog de ochtend-talks bijwonen met de lunchpauze met taco’s en sandwiches als afsluiting. Tjeerd en Jesper genoten nog wel even op het strand van het heerlijke weer: een cadeautje! Daarna was het tijd om naar het vliegveld te gaan.

Vlug weer terug

De terugvlucht ging al net zo voorspoedig als de heenvlucht. Moe en voldaan arriveerden we die avond weer in Nederland. In Brighton was de temperatuur heerlijk en scheen de zon, waardoor we op diverse terrasjes lekker konden ontspannen en genieten. Maar eenmaal terug in Nederland begon het al snel te regenen. Je kunt niet alles hebben! BrightonSEO 2023 was een onvergetelijke ervaring waarbij we veel hebben opgestoken en elkaar beter hebben leren kennen. Het was dan ook een waardevolle en gezellige reis.