Google Adwords breidt uit met o.a. Expanded Text Ads

Eind mei presenteerde Google tijdens de Performance Summit 2016 een aantal nieuwe updates voor Adwords. Zo komen er o.a. Expanded text Ads, meer advertentie mogelijkheden in Google Maps en Responsive advertenties voor Display.

Voorbeeld betaalde advertentie Apple

Wat zijn precies Expanded Text ads?

De huidige Adwords advertenties worden flink uitgebreid. Dit betekent dat de advertenties zowel op mobiel, tablet als desktop gaan veranderen. In de huidige situatie bestaat de titel uit maximaal 25 karakters en de beschrijvingsregel 1 en 2 uit maximaal karakters. Dit gaat veranderen naar twee koppen van maximaal 30 karakters en een omschrijving van maximaal 80 karakters. Volgens voorbeelden uit de Verenigde Staten komt er tot 47% meer advertentieruimte.

Expanded Text Ads - Google Adwords

Op basis van eerste testen blijkt dat de CTR tot wel 20% stegen ten opzichte van de huidige tekst advertenties. Wanneer precies de Expanded Text Ads in Nederland worden uitgerold is vooralsnog niet bekend.

Advertentie mogelijkheden in Google Maps

Veel zoekopdrachten die gedaan worden zijn nu al locatie gerelateerd. Volgens Google zal dit, dit jaar nog verdubbelen. Tijdens de Adwords Summit liet Google weten dat de advertentiemogelijkheden in Maps flink zullen uitbreiden. Er komen Promotion Pins, waarmee lokale winkels of bijvoorbeeld een restaurant een speciale aanbieding kunnen laten zien. Daarnaast kan er ook een logo aan de locatie worden toegevoegd en breidt het Google Mijn Bedrijf uit met in-store promoties. Deze veranderingen brengen online en offline weer een stukje dichter bij elkaar.

responsive-ads-display

Responsive advertenties voor Display

Een andere verandering in Adwords zijn responsive advertenties voor Display. Deze vorm van advertenties passen zich automatisch aan, aan de content op de desbetreffende website in het Google Display Netwerk (GDN). Zie hieronder een voorbeeld hoe een responsive advertentie eruit kan zien.

Veel veranderingen, nieuwe mogelijkheden

De veranderingen die Google Adwords binnenkort doorgaan voeren, geven ons nieuwe mogelijkheden om ook uw bedrijf beter te laten converteren. Uiteraard zitten wij er bovenop om ook voor u deze vormen van advertenties te kunnen doorvoeren. Echter is het nog even afwachten wanneer deze mogelijkheden ook in Nederland beschikbaar zijn.