Even voorstellen: Tom Janssen

Ik heb bijna mijn hele leven in Enkhuizen gewoond en een heerlijke jeugd gehad. Een korte periode heb ik nog in Amsterdam gewoond maar toen de mogelijkheid zich voordeed zijn we weer terug naar Enkhuizen gegaan. En daar woon ik nog steeds in een geweldig huis met mijn vrouw en 3 kids. Ik heb een drieling van bijna 10. “Een drieling, jeetje wat moet dat zwaar zijn geweest zeg in het begin.” Een opmerking die ik in de afgelopen jaren heel vaak heb gehoord. Maar geloof me, 3 bijna-tieners opvoeden is ook niet makkelijk. Maar het is nog steeds elke dag genieten. Dat is ook de reden dat we graag samen dingen doen. Een weekendje weg, schaatsen, zwemmen, lekker lunchen of zoals afgelopen Kerst: kerstbomen verzamelen. Het is een geschenk om zo’n mooi gezin te mogen hebben!

Voorbeeld betaalde advertentie Apple

Daarnaast heb ik nog een andere hobby en dat is werken. Werken? Ja! Ik vind het echt tof om niet alleen mijn klanten maar ook Semwerkt verder te brengen. Meedenken en bouwen aan processen, werken aan innovatie en samen sparren met ambitieuze ondernemers op strategisch en uitvoerend vlak. Ik doe er alles aan om het maximale eruit te halen. Daarmee probeer ik ook het maximale uit mezelf te halen. Hoe gaaf is het om bedrijven te zien groeien en om daar zelf onderdeel van te zijn?!

Maar mijn online marketing carrière begon in 2008 met een stage voor SEO en SEA. Toen was het nog makkelijk om snel hoog te scoren in Google en het bedrijf ging dan ook snel van 1.000 bezoekers naar 10.000 bezoekers in de maand. Ze zagen dat wat ik deed goed werkte en na mijn stage kreeg ik dan ook een baan als online marketeer. In 2011 werd het bedrijf overgenomen en werd alle online marketing verzorgd vanuit het buitenland. Dit was het moment dat ik in de wereld van affiliate marketing belandde. Vanaf dat moment is er een wereld voor me open gegaan. Performance based adverteren. Adverteren voor je klanten waarmee je met zo min mogelijk geld, zoveel mogelijk omzet weet te behalen. Wauw! Ik beheerde in het begin een aantal affiliates die campagnes voor mij gingen promoten en in de jaren erna ging ik meer acquisitie doen, mocht ik beurzen bezoeken over de hele wereld (ook Las Vegas) en kreeg ik uiteindelijk de rol van Teamlead van 8 affiliate managers. 

Ik heb zelf altijd sterk de ambitie en drive gehad om te gaan ondernemen. Dat ben ik dan ook in 2015 gaan doen. In die tijd heb ik van alles gedaan: begonnen met een blog, daarna veel social advertising gedaan voor diverse klanten, een social media afdeling opgezet bij een groot mediabureau en uiteindelijk beland in de ecommerce. Ik heb het altijd bijzonder gevonden dat je een product kon “sourcen” (uitzoeken waar je de beste prijs/kwaliteit kreeg qua product) en je hier vervolgens je eigen product en brand van kon maken. Iets wat ik nog steeds ambieer. 

Datzelfde heb ik met mijn collega’s. Ik krijg er energie van om collega’s te helpen en mee te denken met uitdagende vraagstukken op het gebied van marketing. Zo maken we niet alleen elkaar, maar ook Semwerkt beter. Iets waar iedereen achter staat en voor de volle 200% voor gaat! 

Tot slot heb ik een favoriete quote die ik al sinds het begin van mijn online marketing carriere uitspreek: “Work hard, play hard”. Ik heb altijd een onwijze drive om hard te werken, maar vind het ook belangrijk om te genieten. Niet alleen thuis en in het weekend, maar ook successen vieren met collega’s of een borrel in onze eigen Semstube. Het is genieten om te mogen werken bij Semwerkt en dat zal ik nog lange tijd blijven doen!