Even voorstellen: Sun Walenkamp

Mijn naam is Sun Walenkamp. Waarschijnlijk ben ik op 2 september 1974 geboren in Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea. Toen ik drie maanden oud was, ben ik geadopteerd en naar Nederland verhuisd. Daar ben ik opgegroeid in Zwaag, een dorp vlakbij Hoorn, waarvan de bevolking voornamelijk uit tuinders en import uit Amsterdammers bestond. Ik was letterlijk de eerste gekleurde jongen in het dorp. Dat was wel even wennen, maar ik vond het erg leuk en heb daar een hele fijne jeugd gehad.

Voorbeeld betaalde advertentie Apple

Toen ik vier was, mocht ik naar de lagere school. Mijn moeder voelde perfect aan dat ik een fikse vrijheidsdrang had samen met een sterke wil. Dus vond ze het wijs om mij naar de Montessorischool De Flierenfluiter in Hoorn te laten gaan. Op die school was ik echt op mijn plek, want zeker in het begin deed ik daar niet veel anders dan in een bolderkar door de gangen scheuren. Nou ja, op het laatst bleek ik toch nog genoeg te hebben opgestoken voor een vwo-advies.

Op de middelbare school had ik ook het naar mijn zin. Ik was de hele dag bezig om mezelf beter te leren kennen en ik zat er dolgraag achter de meiden aan. Het schoolsysteem lag mij minder. Via de vwo/havo klas kwam ik uiteindelijk op de mavo terecht. Ik geef toe: eigenlijk is dat de verkeerde volgorde. Vervolgens heb ik de middelbare detailhandelsschool gedaan. Op een gegeven moment had ik het met mijn schoolloopbaan wel gehad. Ik kwam tot de conclusie dat ik toch beter in de praktijk kon leren en op die manier beter carrière kon maken.

Na een paar functies bij twee uitgeverijen vond ik dat ik het zelf anders en beter kon. In 2014 heb ik Semwerkt opgericht met als enige doel: het beste online marketingkantoor van boven de rivieren te worden. En echt waar, we zijn hard op weg: ons bedrijf is al drie maal achter elkaar door Emerce uitgeroepen tot een van de beste online marketingkantoren van heel Nederland.

 

Passie:

Mijn grootste passie is mijn gezin. Ik ben gelukkig getrouwd met Petra en heb een fantastische zoon Koen op wie ik heel trots ben. Natuurlijk zie ik dingen van mezelf in hem terug. Ik probeer hem voor allerlei valkuilen te behoeden, maar hij ontwikkelt zich op zijn eigen manier. Het is een voorrecht om daarbij betrokken te zijn. Een andere grote passie is ondernemen. Bijna elke dag vind ik erg uitdagend en ik haal er veel voldoening uit. Wat negen jaar geleden aan de keukentafel begon als een eenmanszaak is nu uitgegroeid tot een serieus bureau waar we op dit moment met 28 specialisten werken aan de beste online marketingstrategieën. De ontwikkelingen waarmee ik te maken heb, boeien me mateloos en ik leer er veel van.

   

Hobbies:

Ik houd erg van sporten. In 2012 heb ik met een groep vrienden de Alpe d'HuZes gereden terwijl ik in 2011 nog niet eens een fiets had. Omdat ik koste wat kost zes keer die berg op wilde, hebben wij ons een jaar lang het snot voor de ogen getraind en het uiteindelijk ook volbracht. Daarna ben ik blijven fietsen en ook duursporten in het algemeen vind ik leuk. Het is heerlijk om mijn hoofd leeg te maken tijdens een zware fietstocht of hardlooprondje.

Met het gezin waaruit ik kom, hebben we jarenlang gekampeerd in Frankrijk, Engeland en Zwitserland. En bijna elke dag maakten we daar met z’n allen flinke en lange bergtochten die soms ook wel riskante trekjes vertoonden. Aan die klimpartijen bewaar ik de mooiste herinneringen. Door mijn opvoeding heb ik al op jonge leeftijd veel geleerd over goed en gezond eten. Toen ik zestien jaar was, gingen wij voor de eerste keer naar een culinair restaurant. Dat vond ik een hele belevenis. Als ik even de tijd heb, geniet ik graag in een goed restaurant met mooie wijnen. Soms zeg ik wel eens dat ik mijn laatste euro’s het liefst aan een mooi gerecht met een heerlijke wijn besteed.

 

Quotes:

“Elke dag een beetje beter”

Ik ben van mening dat het altijd beter kan en dat het ook een mooi streven is om elke dag ietsje beter te willen worden. Want uitgeleerd ben je nooit.

 

“Kan niet is dood, wil niet leeft nog”

Dat is een van de uitspraken van mijn moeder. Ik moet eerlijk bekennen dat ik pas op latere leeftijd begreep wat ze ermee bedoelde. En ze had gelijk. Ik vind dat mensen veel meer kunnen dan ze denken. Als je iets echt wilt, moet je er helemaal voor gaan. En je zult zien en beleven dat je daardoor tot veel meer in staat bent dan je ooit zelf had gedacht.