Even voorstellen: Niels Voorn

Mijn naam is Niels Voorn, ik ben 22 jaar oud en geboren op 26 juni 2000 in Hoorn. Ik heb in bijna alle wijken van Hoorn wel gewoond, omdat mijn ouders gescheiden zijn toen ik 10 jaar was. Samen met mijn broer Thijs wisselde ik wekelijks van ouder tot mijn 18de. Tegenwoordig woon ik met mijn vriendin Kayleigh in Zwaag.

Voorbeeld betaalde advertentie Apple

Na het behalen van mijn VWO-diploma op het Oscar Romero in Hoorn ben ik HBO Sportkunde gaan volgen in Amsterdam. Ik merkte op het VWO dat ik veel meer de praktijk in wilde en minder wilde gaan doen met theorieën en daar onderzoek naar doen. Vandaar dat ik de stap maakte naar het HBO. Daar ontmoette ik Kayleigh. In het eerste jaar kregen wij voornamelijk vakken om evenementen goed te leren organiseren: alles van marketing en finance tot risicomanagement en managementsvaardigheidstraining. Het eerste jaar was heel leuk, omdat je als klas veel samen moest doen en er echt een band ontstond. Het tweede jaar was compleet anders. De corona-pandemie kwam in maart van dat jaar en in die tijd heb ik geprobeerd zoveel mogelijk te leren over onderwerpen die ik leuk vind. Zo ben ik uiteindelijk uitgekomen bij online marketing. Binnen de online marketing vond ik vooral de technisch-psychologische gedeeltes aantrekkelijk. Denk hierbij aan SEO, gedragspsychologie, neuromarketing en het opzetten van websites. In het derde jaar heb ik dan ook gekozen voor de minoren SEO (Search Engine Optimisation) en neuromarketing en heb ik mijn stages gericht op het analyseren van websites op verschillende vlakken.

 

Hobby’s en passie

Als jong broekie was ik altijd al aan het sporten. Het maakte mij niet zoveel uit welke sport het was, zolang ik maar energie kwijt kon. Zo heb ik voetbal, zaalvoetbal, badminton, skeeleren, schaatsen, fietsen, hardlopen, tafeltennis, squash, tennis, padel, frisbee, golf, beachgolf en you.fo (ja, zoek die laatste twee maar op :p) beoefend. Tegenwoordig doe ik een stuk minder verschillende sporten tegelijk, omdat ik er helaas minder tijd voor heb. Dus houd ik het bij de triathlon sporten (zwemmen, fietsen en hardlopen). Daarnaast vind ik reizen ook heel prettig. Zo veel mogelijk verschillende (eet)culturen leren kennen is iets waar ik energie van krijg. Ook vind ik het uitdagend om spelletjes te spelen. Mijn spelletjeskast is beter gevuld dan mijn kledingkast. 

Hoe ben ik terecht gekomen bij Semwerkt?

Ik had voor het eerst gehoord over Semwerkt via Nienke die er al werkte. Nienke en ik deden dezelfde opleiding in Amsterdam. Ik kende haar daarvoor al via via. Zij zat namelijk in het voetbalteam van de ex-vriendin van mijn broer, waar ik toevallig wel eens bij keek. Nienke had ook dezelfde coach-docent gekozen als ik, namelijk Erik-Jan of kortweg EJ. EJ komt ook uit Hoorn en heeft nogal wat connecties. Zo heeft hij eerst Nienke en daarna mij in contact gebracht. Toen er een geschikte positie vrijkwam, heb ik ook gelijk gesolliciteerd. Alles kwam namelijk bij elkaar waar ik naar op zoek was. Zo kwamen SEO, technische online marketing en data mooi bij elkaar. Ik werk hier nu met veel plezier.

Hoe zit mijn ideale werkdag eruit?

Mijn ideale werkdag begint met een gesprek met mijn collega’s van de SEO-afdeling. Wellicht nog even de vaatwasser uitruimen voordat ik achter mijn computerscherm duik. Dan maak ik mijn to-do list en begin ik met een uitdagende hersenkrakende klus waar ik veel van kan leren. Vervolgens kijk ik of ik nog iets kan doen voor mijn klanten en waar kansen liggen om een beter resultaat te halen. Bij de lunch voer ik graag spontane gesprekken met mijn collega’s om hen beter te leren kennen. Na de lunch duik ik de analytische gegevens van de websites in om kansen en onregelmatigheden te spotten. 

Wat vind ik het mooiste aan mijn baan?

Het mooiste aan mijn baan vind ik de uitdaging die sommige opdrachten met zich meebrengen. Om samen met een collega te sparren over mogelijke oplossingen vind ik dan het allerleukste, zodat we van elkaar kunnen leren, een uitdaging hebben weten op te lossen en onze klanten daarmee helpen.

Wat is mijn favoriete quote en waar kun je mij voor wakker maken?

“Yesterday is history, tomorrow is a mystery but today is a gift. That’s why it’s called the present” Master Oogway

Mijn favoriete quote komt uit mijn favoriete filmserie Kung Fu Panda. De quote heeft me geleerd te leven in het nu en niet te blijven hangen in het verleden of me zorgen te maken over de toekomst.

Je kunt mij trouwens altijd wakker maken voor een Disney-film met de juiste snacks en een lekker dekentje. Daarnaast houd ik erg van kroepoek en stokbrood met satésaus of eigenlijk alles met satésaus.