Even voorstellen: Melissa Geijssen


Mijn naam is Melissa Geijssen, op dit moment 22 jaar en ik woon samen met mijn moeder, broertje en zusje al mijn hele leven op dezelfde plek in de binnenstad van Hoorn. 

Je kan mij gerust een echte Horinees noemen! Mijn ouders hebben twee winkels in de binnenstad, waar ik vanaf kleins af aan altijd al heb geholpen. De Hoornse ondernemers- en werkmentaliteit is mij met de paplepel ingegoten!


In mijn vrije tijd ben ik regelmatig met vrienden te vinden voor een wijntje of biertje en vooral veel gezelligheid. Daarnaast sla ik geen enkel feestje over en ga ik met regelmaat naar de sportschool. 

Voorbeeld betaalde advertentie Apple

Mijn functie en achtergrond

Sinds november 2019 maak ik onderdeel uit van het SEO-team binnen Semwerkt. Samen met inmiddels ruim 20 collega’s, doen we iedere dag weer ons uiterste best op de mooiste resultaten voor onze klanten te behalen. Geen dag en geen klant zijn hetzelfde bij Semwerkt, dat maakt het werk zo leuk en uitdagend. 

Na het afronden van mijn HBO-opleiding Bedrijfseconomie aan de Hogeschool van Amsterdam, ben ik begonnen aan de opleiding Digital Business and Innovation aan de Vrije Universiteit. Tussen deze twee opleidingen had ik een half tussenjaar en ben ik begonnen bij Semwerkt. Na een aantal maanden op de universiteit - en daarnaast 2 dagen per week bij Semwerkt aan de gang te zijn - bleek dat ik het werken onwijs leuk vond en school helaas toch wat minder. Daarom heb ik gekozen om te stoppen met mijn opleiding. Sinds dat moment ben ik fulltime gaan werken bij Semwerkt, wat ik tot de dag van vandaag nog iedere dag met veel plezier doe!

Hoe ik bij Semwerkt terecht ben gekomen, is eigenlijk heel bijzonder. Tijdens mijn HBO-studie Bedrijfseconomie heb ik een minor in Online Marketing gedaan. Dit vond ik zo leuk, dat mijn interesse verschoof van het cijfer- en administratiewerk naar online marketing. Na het afronden van mijn studie had ik dus nog niet veel inhoudelijke kennis van het vak, maar heb ik toch de stoute schoenen aangetrokken en gesolliciteerd bij Semwerkt. Na een gesprek met Sun en Robbert voelde het eigenlijk zo goed vanuit beide kanten, dat ik een week later in principe al kon beginnen. Nu ongeveer 1,5 jaar verder, realiseer ik mij steeds vaker dat ik heel veel geluk heb gehad met de manier waarop ik in dit mooie team terecht ben gekomen! 

Een werkdag bij Semwerkt


De dagen bij Semwerkt zijn nooit hetzelfde en dat maakt het zo leuk! Door ons brede segment aan klanten, van een groot advocatenkantoor tot een kleine ondernemer op de hoek van de straat, blijft het werk super afwisselend en uitdagend. 

Momenteel beginnen we, om met elkaar verbonden te blijven tijdens het thuiswerken, wel iedere dag met een teammeeting. Hierin bespreken we belangrijke lopende zaken, geven we elkaar updates over klanten, maar is er ook tijd om elkaar beter te leren kennen door middel van vragen. 

Vervolgens check ik mijn mail en agenda en maak ik een to do list. De werkzaamheden op deze to do list kunnen variëren van het reguliere beheer voor een klant, een voorstel maken voor een potentiële nieuwe klant of het spotten van kansen voor mijn huidige klanten. Daarnaast is er ook ruimte voor zelfontwikkeling en groei binnen de organisatie, door het volgen van cursussen of trainingen. 

Wat maakt werken bij Semwerkt zo leuk?

Semwerkt is een uniek bedrijf in meerdere opzichten. Als eerste hangt er een hele fijne, open en gezellige informele sfeer. Wij kunnen gewoon lekker in onze spijkerbroek en op sneakers naar kantoor gaan, in plaats van strak in pak. Ondanks dat we natuurlijk wel verschillende functieniveaus hebben, hangt er totaal geen hiërarchische sfeer. Iedereen is gelijk en dat gevoel hangt er ook heel erg.

Naast het harde werken, wordt er bij Semwerkt ook tijd vrij gemaakt voor leuke dingen om de teamspirit en gezellige sfeer hoog te houden. Zo zijn we in december 2019 een nachtje naar Breda geweest als teamuitje, met daarbij veel toffe activiteiten, lekker eten en genoeg borrels! Een ander voorbeeld is het Ondernemersgala in Hoorn in februari 2020. Van tevoren met zijn allen naar de kledingverhuur voor galajurken en smokings, op de avond van het gala gezamenlijk pizza’s eten op kantoor en daarna omkleden en op naar het Park Schouwburg! Ook dit was een onwijs geslaagde avond om niet snel meer te vergeten. 

Naast deze uitjes hebben we ook regelmatig een Vrijmibo aan het eind van de week, waarin we het werk even vergeten en tijd voor gezelligheid vrijmaken. 

Mijn favoriete quote

Als laatste sluit ik af met mijn favoriete quote: “A goal without a plan is just a wish”. Eigenlijk spreekt deze quote wel voor zich. Ik ben van mening dat wanneer je een doel hebt, dat je er wel zelf een plan voor moet maken en hard voor moet werken, om het te laten slagen. Alleen wanneer je er alles aan doet en je 100% inzet, zal het ook daadwerkelijk lukken!