Even voorstellen: Johan Arends

Mijn naam is Johan Arends, Ik ben 29 jaar oud en geboren en getogen in Volendam. Hier heb ik mijn hele leven gewoond en ben ik opgegroeid als enig kind. Ondanks dat ik hier in de toekomst nog vaak zal verblijven haal ik de meeste voldoening uit het ontdekken van verre landen en reis ik het liefst de wereld rond. Voor mij zijn een gevoel van vrijheid en de onverwachte avonturen die daarbij horen het allerbelangrijkst.

Voorbeeld betaalde advertentie Apple
Dingen die ik graag doe in mijn vrije tijd 

In het verleden heb ik veel tijd besteed op het voetbalveld,maar ook in de zaal. Hier ben ik alweer enkele jaren geleden mee gestopt. Na vele trainingen en wedstrijden per week te hebben gespeeld, was dit wel weer even wennen. 


Sindsdien ben ik vaak in de sportschool te vinden, de gezonde levensstijl die nodig is om daar dagelijks mee bezig te zijn en de regelmaat geven me veel voldoening. Ik ben ook graag in de keuken bezig. Ik vind het leuk te experimenteren met nieuwe gerechten en producten en het volgen van een eetschema helpt daar zeker bij. 

De combinatie met mijn passie voor reizen heeft ervoor gezorgd dat veel van mijn lievelingsgerechten toch wel hun basis in de Aziatische keuken vinden, inclusief een kleine obsessie voor curry gerechten die ik de laatste tijd heb opgebouwd!  


Zoals ik eerder al even aangaf, is reizen mijn grootste passie. Een droom van mij om mijn werk te kunnen combineren met reizen is laatst uitgekomen. Ik heb namelijk drie maanden in Costa Rica mogen verblijven terwijl ik online het beheer van mijn klanten voor Semwerkt heb kunnen doen. Dat was zeker een van de mooiste reizen die ik heb mogen maken. Naast de prachtige natuur en het mooie weer, maak je mij ook blij met een citytrip. Deze zijn inmiddels een jaarlijks ritueel geworden.

Johan en Semwerkt

Ik heb de opleiding communication and multimedia gevolgd aan de Hogeschool van Amsterdam. Toch was de online marketing en social media wereld niet de eerste stap en ik heb een lange weg bewandeld met veel uiteenlopende opleidingen (Accountancy, Aviation) voordat ik eindelijk had gevonden wat ik leuk vond. 

Online marketing is heel resultaatgericht en deze resultaten zijn een direct gevolg van het werk en de tijd die je in een klant steekt. Dat vind ik samen met de variatie van klanten en doelstellingen het leukst aan mijn werk.  

Sinds een aantal maanden heb ik mijn plek helemaal gevonden bij Semwerkt. Als social specialist ligt mijn focus voornamelijk op de social media kanalen van klanten, met de nadruk op het adverteren op Facebook en Instagram. 

Waarom is een werkdag bij Semwerkt zo leuk?

‍Ondanks dat er heel hard wordt gewerkt is de sfeer altijd goed en wordt veel tijd vrijgemaakt voor leuke activiteiten en een goede werksfeer. Het leukste aan een werkdag bij Semwerkt vind ik de sfeer onderling en de grote variatie in dagelijkse taken en klanten. 

Omdat we bij Semwerkt veel vrijheid krijgen om onszelf verder te ontwikkelen, kunnen we veel verschillende taken op ons nemen. Dit zorgt voor heel afwisselend werk. 

Het vertrouwen dat we hier krijgen werkt erg motiverend en stimuleert mij persoonlijk ook om veel nieuwe dingen te proberen. 


Mijn favoriete quote

“Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.” — Albert Einstein

Ik geloof dat je jezelf alles aan kan leren wat je maar wil. Toch word je vaak vooral op school nog in hokjes geplaatst op basis van behaalde resultaten voor onderwerpen die je vaak niet eens interesseren. Daarom is het altijd belangrijk dat je het vertrouwen en de vrijheid krijgt om jezelf steeds verder te ontwikkelen.