Even voorstellen: Jesper Roseboom

Mijn naam is Jesper Roseboom, 21 jaar oud. Op 14 februari 2022 ben ik begonnen bij Semwerkt als SEO-specialist. Ik ben geboren op 31 mei 2000 in Hoorn. Dat maakt mij een echte Horinees en West-Fries! Nadat ik anderhalf jaar in Hoorn opgroeide, besloten mijn ouders een huis te kopen in het altijd mooie Wognum: een boerendorpje ten noorden van Hoorn. Hier woon ik nu nog steeds met mijn vader, broertje en zus. Ben je benieuwd naar mijn hobby’s en carrièreverloop? In dit blog kom je van alles te weten over mij.

Voorbeeld betaalde advertentie Apple

Mijn hobby’s en passies

Ik heb verschillende hobby’s. Fietsen is er daar een van. Ik ben op dit moment druk aan het trainen om volgend jaar aan een grote tocht mee te doen, La Marmotte. Mijn doel is om binnen tien uur de finish te halen (update: mijn officiële tijd was 10:11;83. Het doel van 10 uur heb ik dus net niet gehaald...). Mijn vader was vroeger fietsenmaker, waardoor hij mij veel kan leren over het sleutelen aan mijn fiets. Het fietsen is een gezamenlijke passie van mijn vader, mijn broertje en mij. Alle drie hebben wij een racefiets en voor het mountainbiken zijn er ook drie fietsen aanwezig. Die staan uitgestald in de veranda, die inmiddels is omgedoopt tot een soort fietsenstalling en werkplaats. Nadat mijn moeder in 2009 overleed aan kanker, besloot mijn vader om mee te doen aan Alpe d’HuZes. In 2014 heb ik samen met mijn vader aan dit bijzondere evenement mee kunnen doen. Voor mij drie beklimmingen en voor hem de maximale zes beklimmingen verder, hadden wij bijna € 5000,- bij elkaar gefietst voor KWF Kankerbestrijding.

Naast het fietsen heb ik jarenlang gevoetbald bij de plaatselijke voetbalclub Spartanen. Omdat ik met beide benen (redelijk) goed uit de voeten kan, heb ik mij op elke plek in het veld wel begeven. Uiteindelijk stopte ik met voetbal om op zondag te gaan werken. In de toekomst zou ik heel graag weer willen voetballen, maar voorlopig ben ik druk genoeg met fietsen.

Koken

Een andere passie van mij is koken. Ik vind het vooral leuk om gerechten te maken die langzaam moeten garen. Bijvoorbeeld stoofpotjes of een pastasaus. Een paar specialiteiten in huize Roseboom zijn dan ook bolognesesaus, Thaise curry en chili con carne.

Wat ik het allerliefste doe

Mijn allergrootste passie is skiën. Mijn droomberoep was ook altijd om professioneel skiër of skileraar worden. Al sinds ik vier jaar oud ben, ga ik elk jaar op wintersport met mijn gezin. Vroeger was ik een echte snelheidsduivel en raasde ik over de piste om mijn snelheidsrecord te verbreken. De hoogste snelheid die ik ooit met mijn, op gps gebaseerde, mobiele app heb gemeten is 120 kilometer per uur. Over de nauwkeurigheid van deze meting valt te twisten, maar wat mij betreft is hij goedgekeurd. Tegenwoordig probeer ik meer op techniek te skiën en vind ik het leuk om mezelf uit te dagen. Bijvoorbeeld door de moeilijkere pistes op te zoeken of juist van de piste af te gaan, off-piste dus.

Hoe ben ik bij Semwerkt terecht gekomen?

Nadat ik mijn opleiding marketing & communicatie had afgerond, wilde ik mijn geluk in een compleet andere branche zoeken. Ik besloot een opleiding fysiotherapie te starten, maar ik kwam er na vier maanden achter dat dit niet voor mij was weggelegd. Hoewel ik het ongelofelijk interessant vond, besloot ik te stoppen met de opleiding. Toen ik vervolgens op zoek was naar wat werk om de periode tot het volgende schooljaar door te komen, kwam ik via via bij Semwerkt terecht. Ik had het hier al snel naar mijn zin en ik besloot om geen nieuwe opleiding te beginnen en door te gaan bij Semwerkt.

Hoe ziet mijn dag bij Semwerkt eruit?

De dag begint met de heads-up waarin iedereen vertelt wat zijn of haar werkzaamheden zijn voor die dag. Op die manier blijft iedereen up-to-date over elkaars vorderingen en kunnen we goed schakelen met elkaar. Hierna ga ik aan de slag met wat ik voor die dag heb gepland. Elke dag zijn dat weer andere taken, omdat mijn werkzaamheden redelijk uiteen lopen. De ene dag houd ik mij bezig met werkzaamheden voor mijn klanten en de andere dag schrijf ik informatieve content voor op de website. Daarnaast krijg ik interne trainingen om mijn kennis te blijven vergroten en op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op de markt. Tussendoor is er altijd ruimte voor een leuk praatje met mijn collega’s en natuurlijk sluiten we de week af met een gezellige vrijmibo!

Het leukste aan mijn werk

Tijdens mijn opleiding Marketing & Communicatie kwam ik er al snel achter dat Semwerkt een goed stagebedrijf was. Bij mijn beide stages ging mijn voorkeur dan ook uit naar hen. Helaas waren andere studenten mij al voor, dus moest ik het erbij laten zitten. Gelukkig ben ik hier toch terecht en is de rest geschiedenis. Wat mij nog meer aantrok, is de gezellige en nuchtere sfeer in het team waar ik vooraf al veel over had gehoord. Iedereen werkt hard en gepassioneerd aan het doel om bij de allerbeste online marketing bureaus van Nederland te (blijven) behoren. Dit motiveert mij om ook elke dag het beste uit mezelf te halen. Daarnaast zijn er regelmatig leuke dingen met het team en maakt de feestcommissie van elk speciaal moment een gezellig moment!