Even voorstellen: Amanda Baaij

Mijn naam is Amanda Baaij, ik ben 45 jaar en geboren in Zevenhuizen (ZH). De middelbare school heb ik in Zoetermeer gedaan en het HEAO (RA) in Den Haag. Daar heb ik ook tijdens mijn studie een paar jaar gewoond. In 2002 ben ik naar Hoorn verhuisd waar ik nog steeds met veel plezier woon, samen met mijn 2 pubers van (m) 13 en (j) 16 jaar.

Voorbeeld betaalde advertentie Apple

Semwerkt

Sinds mei 2021 werk ik bij Semwerkt als Financial Controller. Ik kende Sun via via en we hadden elkaar een aantal keren gesproken. Semwerkt maakte in een korte tijd een flinke groei mee, waardoor er een financiële functie ontstond. Naar aanleiding van onze eerdere gesprekken benaderde Sun mij hiervoor. Ik was direct enthousiast. Een mooie nieuwe uitdaging in mijn carrière die zich op het juiste moment aandiende. Tot dan toe was ik alleen nog werkzaam geweest in de accountancy. Tijdens en vlak na mijn studie in de controlepraktijk en later in de samenstelpraktijk. Ik heb daar heel veel geleerd, maar het was voor mij niet mijn eindstation. Ik wilde heel graag binnen één bedrijf verantwoordelijk zijn voor administratie en financiën en zo kunnen bouwen en sturen.

En dat is wat ik nu doe. Ik hou me dagelijks bezig met alle financiële zaken binnen de organisatie. Inmiddels zijn daar ook HR-zaken aan toegevoegd. Mijn functie is niet afgebakend en blijft zich ontplooien. Ik heb daar ook alle vrijheid in. Dat zorgt ervoor dat ik kritisch ben naar mezelf, ik blijf groeien en steeds het beste uit mezelf wil halen. Semwerkt is een jong en dynamisch bedrijf met veel ontwikkelingen en een superleuke sfeer. Dat maakt het elke dag weer een feestje om naar het werk te gaan.

Hobby’s en vrije tijd

Zoals gezegd heb ik twee pubers. En pubers gaan hun eigen weg. Toen ze nog kleiner waren vond ik het heerlijk om met hen dagjes weg te gaan naar een museum, strand of bos, lekker wandelen en zoals we dat noemde speeltuintje hoppen. Inmiddels zijn ze niet meer zomaar overal voor te porren en voor de speeltuin uiteraard veel te groot. Toch zijn er nog genoeg dingen die ze wel leuk vinden om samen te doen en daar geniet ik met volle teugen van.

Ik ben graag in beweging, lekker wandelen. En verder ben ik een aantal keren per week op de tennisbaan te vinden. Elke zaterdagochtend les, op vrijdagavond competitie (niet alle vrijdagen) en nu het seizoen weer is begonnen op de dinsdagavond een clubcompetitie. Mijn dochter tennist ook, maar wat minder fanatiek.

Dit jaar ben ik voor het eerst met mijn vriend mee gaan golfsurfen in Baskenland. Hij doet dat elk jaar met zijn kinderen. Het is erg moeilijk, maar zo leuk om te doen! Ik kan wel zeggen dat ik meteen een beetje ‘besmet’ ben geraakt met het golfsurfvirus, ik ga graag weer! Zoals velen vind ik reizen ook heel leuk en zou ik graag meer van de wereld willen zien. Behalve elk jaar met de kinderen naar Zuid-Frankrijk is het daar nog niet echt van gekomen. Tot oktober vorig jaar (2022). Samen met mijn vriend en vriendengroep hebben we een prachtige reis in Zuid-Afrika gemaakt, ook dat smaakt naar meer. De volgende reis is in de planning…

Ik ben een gezelligheidsdier. Dus in mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met de lieve mensen om me heen en van wie ik houd, zoals eropuit met m’n beste vriendinnen, uit eten, wijntje, filmpje kijken of gezellig thuis met alle kinderen een spelletje spelen, samen zijn met mijn vriend, ons gezin, mijn vader en bonusmoeder.


Favoriete quote:

Ik vind het altijd erg lastig om ergens een favoriet uit te kiezen, bijvoorbeeld uit films of muziek. Er is zoveel mooi en goed en voor alles is een juist moment. Datzelfde geldt ook voor qoutes, veel is zo waar en zo toepasselijk. Maar als ik iets moet noemen is het:

"Life is what happends to you while you're busy making other plans"

John Lennon