Even voorstellen: Joshua van der Mije

Mijn naam is Joshua van der Mije. Op 21 juni 1999 ben ik geboren in Vlissingen, maar tegenwoordig woon ik in Noord-Holland. In september 2022 voegde ik mij als Content Specialist bij het gezellige team van Semwerkt. Nog niet zo lang geleden dus!

Voorbeeld betaalde advertentie Apple

Dit ben ik

In 1999 werd ik geboren in het ziekenhuis in Vlissingen (Zeeland). De eerste tien jaar van mijn leven woonde ik in een van de buitenwijken van Middelburg. Het was een fijne plek om als jong kind op te groeien: dicht bij de stad, maar met een samenhorig dorpsgevoel. Er waren altijd kinderen om mee te spelen. We liepen bij elkaar het huis in en uit alsof dat de normaalste zaak van de wereld was en dat was het voor ons ook. Als klein kind wilde ik nooit saai binnen zitten, dus als ik echt niet naar buiten kon skatete ik rondjes om de eettafel. Ik was alleen rustig als ik een boek las, of als ik met mijn opa een potje ging dammen. 

Tegen mijn tiende ben ik met mijn moeder naar Noord-Holland verhuisd. Daar was ik eigenlijk helemaal niet blij mee. Voordat ik naar mijn huidige woonplaats verhuisde heb ik in Zaandam en Dirkshorn gewoond. Zaandam vond ik nog wel oké, maar Dirkshorn vond ik in het begin helemaal niks, omdat er niks te doen was (er was alleen maar een Spar). Pas toen ik tijdens een warme zomer twee weken lang elke avond in een tent in de tuin mocht slapen was ik overstag. Kamperen vond en vind ik nog steeds heel leuk. Uiteindelijk zijn we rond mijn veertiende in ons huidige huis terechtgekomen. Dat huis en de omgeving voelen ondertussen echt als thuis. Toen ik een jaar lang in mijn eentje weer naar Zeeland verhuisde kreeg ik zelfs heimwee en ben ik toch maar naar Noord-Holland teruggekomen.

Tegenwoordig ben ik alleen nog maar druk in mijn hoofd, dus rondjes om de tafel skaten doe ik niet meer. Toch vind ik skaten nog steeds leuk en wandel ik ook graag. Verder lees ik veel en speel ik graag Minecraft met vrienden, of ga ik in het weekend samen met mijn vriendengroep iets drinken. Mijn allergrootste passie is echter schrijven. Ik doe het ontzettend veel en heb ondertussen ook al drie boeken uitgegeven. Toen ik klein was, was het mijn grootste wens om ooit een beroemd auteur te worden. Tegenwoordig is het mijn droom om een auteur te worden die genoeg geld aan zijn boeken verdient om van te leven. Maar die bekendheid hoeft van mij niet.

Bij Semwerkt

Aan het Horizon College in Hoorn heb ik de opleiding pedagogiek niveau 4 gevolgd, waarbij ik mij in het tweede jaar specialiseerde als onderwijsassistent. Dat vond ik op dat moment leuk en ik heb veel plezier en dankbaarheid ervaren op stages, maar achteraf had ik toch spijt. Het onderwijs zoals dat in Nederland is ingedeeld, ligt mij niet zo en ik zie mijzelf niet mijn hele leven voor de klas staan. Toen ik met school klaar was, heb ik daarom een jaar in Middelburg in de horeca gewerkt, terwijl ik nog nadacht over wat ik wilde. Ook aan werken in een restaurant ervaarde ik veel vreugde. Eenmaal terug in Noord-Holland belandde ik bij Semwerkt, waar ik nu al een paar maanden heel fijn werk. Het team is gezellig, het werk is veelzijdig en ik mag vooral doen wat ik zo geweldig vind: schrijven! Ik heb al heel veel geleerd en leer nog steeds heel veel, elke dag weer.

Mijn (ideale) werkdag

Bij Semwerkt beginnen de dagen ‘s ochtends met een Heads Up. We vertellen dan allemaal wat we die dag gaan doen en eventueel waar we tegenaan lopen. Op maandag vertellen we ook over ons weekend en op woensdag wordt er een woensdagvraag gesteld, die meestal niet werkgerelateerd is. Na de Heads Up gaan we allen aan het werk. Sommige dagen zijn gevuld met meetings en op weer andere dagen schrijf ik veel, of vraag ik om extra klusjes. Op mijn ideale werkdag heb ik het van begin tot einde druk. De tijd vliegt voorbij, zodat het alweer vijf uur is voordat ik het weet. Ik ben constant met dingen bezig, weet precies wat ik zo nog meer moet doen en ga aan het einde van de dag met een voldaan gevoel naar huis. De dagen die ook echt zo lopen, vind ik het allerleukste. Ik houd wel van een beetje drukte.

Waar kun je mij voor wakker maken?

Alleen mijn katten mogen mij wakker maken. Als iemand anders mij wakker maakt, word ik heel boos. Slaap is voor mij echt heilig.

Favoriete quote

In elk boek dat ik echt goed vind zit vaak wel in ieder geval één quote die me bijblijft. Maar als ik er een moet kiezen, dan is het: ‘Kan niet is dood. Wil niet leeft nog’. Eigenlijk klopt die quote officieel niet. Van origine is de uitspraak ‘kan niet is dood en wil niet ligt ernaast’. Maar ooit heb ik de ‘foute’ versie gehoord en in mijn hart gesloten. Sindsdien is het mijn doel om alles dat op mijn pad komt eerst écht te proberen voor ik ga lopen verklaren dat ik het niet kan. Dat heeft natuurlijk zijn grenzen en ik ga ook wel eens de mist in. Dan doe ik iets toch maar niet of ga ik juist over mijn eigen grenzen heen omdat ik niet wil zeggen dat het niet lukt. Maar eigenlijk word ik steeds beter in het pakken van kansen en het aangaan van avonturen binnen mijn eigen vermogen. Op deze manier heb ik veel soorten eten ontdekt waar ik anders waarschijnlijk nee tegen had gezegd, heb ik mensen leren kennen die tot de dag van vandaag onder mijn beste vrienden vallen, en ben ik drie maanden in mijn eentje naar vrienden in Californië afgereisd. Oh, en ik ben natuurlijk bij Semwerkt terecht gekomen.