Even voorstellen: Joshua van der Mije

Hallo! Leuk dat je mijn blog leest. Mijn naam is Joshua. Ik ben een ‘99 original met een achtergrond in onderwijs en horeca. In september 2022 voegde ik mij als contentspecialist bij het gezellige team van Semwerkt, waar ik het nog altijd enorm naar mijn zin heb.

Voorbeeld betaalde advertentie Apple

Dit ben ik

Ik ben op 21 juni 1999 geboren in het ziekenhuis in Vlissingen (Zeeland). De eerste tien jaar van mijn leven woonde ik in Middelburg. Het was een fijne plek om als jong kind op te groeien: dicht bij het centrum, maar met een samenhorig dorpsgevoel. Er waren altijd kinderen om mee te spelen. We liepen bij elkaar het huis in en uit alsof dat de normaalste zaak van de wereld was en dat was het voor ons ook. Als klein kind wilde ik nooit saai binnen zitten, dus als ik echt niet naar buiten kon, skatete ik rondjes om de eettafel. Ik was alleen rustig als ik een boek las of als ik met mijn opa een potje ging dammen. 

Tegen mijn tiende ben ik met mijn moeder naar Noord-Holland verhuisd. We hebben toen nog in verschillende plaatsen gewoond, maar ondertussen wonen wij in het nuchtere West-Friesland. Dat bevalt prima. 

Rondjes om de tafel skaten, doe ik tegenwoordig niet meer. Ik vind het nu heel leuk om te wandelen, het liefst met oordopjes in en een podcast aan. Verder lees ik veel en kijk ik graag dezelfde paar films opnieuw en opnieuw: Back to the Future (alle delen), The Incredibles en Treasure Planet. Mijn allergrootste passie is echter schrijven. Ik doe het ontzettend veel en heb ondertussen ook al vier boeken uitgegeven. Toen ik klein was, was het mijn grootste wens om ooit een beroemd auteur te worden. Tegenwoordig is het mijn droom om een auteur te worden die genoeg geld aan zijn boeken verdient om van te leven. Maar die bekendheid hoeft van mij niet. Vandaar ook dat ik de titels van mijn boeken liever niet deel.

Professionele achtergrond

Aan het Horizon College in Hoorn heb ik de opleiding pedagogiek niveau 4 gevolgd, waarbij ik mij in het tweede jaar specialiseerde als onderwijsassistent. Dat vond ik op dat moment leuk en ik heb veel plezier en dankbaarheid ervaren op stages, maar achteraf had ik toch spijt. Het onderwijs zoals dat op dit moment is ingedeeld, ligt mij niet zo en ik zie mijzelf niet mijn hele leven voor de klas staan. Toen ik met school klaar was, heb ik daarom een jaar als keukenassistent in Middelburg gewerkt, terwijl ik nog nadacht over wat ik wilde. Ik vond het ontzettend leuk, maar ook in de horeca miste ik toch wel iets. Eenmaal terug in Noord-Holland belandde ik bij Semwerkt en daar heb ik echt gevonden waar ik naar zocht. Ik sta nu op en ben blij dat ik naar mijn werk ga. Het team is gezellig, het werk is veelzijdig en ik mag vooral doen wat ik zo geweldig vind: schrijven!

Mijn werkdag bij Semwerkt

Als ik op kantoor kom, pak ik eerst een kommetje thee en vul ik mijn fles met water. Daarna ga ik achter mijn bureau zitten en pak ik mijn to-dolijst - die ik standaard een dag van tevoren maak - erbij. Afhankelijk van of ik al goed wakker ben of niet, doe ik eerst wat kleine klusjes of begin ik meteen met schrijven. Denk bij kleine klusjes aan mijn mail controleren, zorgen dat de contentplanning up-to-date is, teksten van mezelf of van anderen nalezen en ga zo nog maar even door. De ochtend spendeer ik verder meestal aan een ‘grote’ schrijfopdracht, zoals een blog of landingspagina voor een klant. ‘s Middags ben ik vooral bezig met artikelen voor nieuws- en blogsites. Ik schrijf deze, maar plaats die van mijzelf en mijn content-collega’s ook. Verder houd ik me veel bezig met het testen van AI-programma’s en schrijf ik veel voor onze kennisbank.

Waar kun je mij voor wakker maken?

Deze alinea blijft kort: alleen mijn katten mogen mij wakker maken. Als iemand anders mij wakker maakt, word ik heel boos. Slaap is voor mij echt heilig.

Favoriete quote

Ik lees ontzettend veel. Per jaar zit ik meestal wel op minstens zestig boeken. Je zou dus denken dat ik van alles en nog wat kan citeren, maar helaas. Ik leef volgens mijn eigen filosofie. Wat dat is, weet ik nog niet zo goed, maar ik leef er heel strak naar. Something something katten, thee en een goed boek.