Profclub scoort online

Toen een profvoetbalclub uit Noord-Holland een nieuwe website liet realiseren, werden wij ingeschakeld door een externe websitebouwer. Wij kregen van hen de opdracht om de website-migratie in goede banen te leiden. Het doel was om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen, zodat er weinig tot geen organisch verkeer verloren zou gaan. Na livegang van de nieuwe site hebben we nogmaals een SEO-scan uitgevoerd om te bepalen of alles goed is doorgevoerd. Ook hebben we aandachtspunten en verbeteringen aangedragen voor verdere optimalisatie. De website-migratie voor deze topclub was natuurlijk een prachtige opdracht, die we met veel plezier hebben volbracht. Dit project was bijzonder omdat het een relatief grote website met veel (organisch) verkeer betreft.

AZ
AZ
AZ
AZ

De strategie

Bij een website-migratie wordt de inhoud van de website verhuisd naar een andere locatie (server) of grotendeels opnieuw ingedeeld. Dit kan de kwaliteit van de website enorm verbeteren. Maar wanneer de migratie niet op de juiste manier wordt doorgevoerd, kan de ranking in Google en andere zoekmachines terugvallen. Daarom zijn wij als SEO-specialist bij voorkeur in een vroeg stadium betrokken bij de realisatie van een nieuwe website. Op die manier kunnen de SEO-implicaties van de keuze, tijdens de fase van concept en strategie alvast worden afgewogen. Het migratietraject bestaat in de regel uit het uitvoeren van een (technische) SEO-scan op de testomgeving, om SEO-technische aandachtspunten en optimalisaties in kaart te brengen. Die kunnen dan voor livegang van de nieuwe website nog worden getackeld.


Redirect-plan

Daarnaast is het erg belangrijk dat er een redirect-plan wordt gemaakt. Dit uit zich in onder meer een redirect-lijst, waarin alle oude URL’s /pagina’s in kaart worden gebracht en (zo relevant mogelijk) worden gematcht aan de nieuwe URL’s. Hiermee worden zoveel mogelijk posities in de zoekresultaten behouden en overgenomen door de nieuwe URL’s. Maar dat geldt ook voor het behoud van de opgebouwde linkwaarde van het domein.

De resultaten

Dankzij de aandachtspunten en optimalisaties die wij hebben uitgevoerd op de door de websitebouwer uitgevoerde testomgeving, is voor de Noord-Hollandse eredivisieclub een nieuwe website gerealiseerd die SEO-technisch goed presteert. Ondanks dat niet alle content (direct) is overgenomen in de nieuwe website, hebben we met het redirect-plan alle oude URL’s zo specifiek en relevant mogelijk geredirect. Daarom is er direct na livegang van de website vrijwel geen dip geweest in het verkeer. Binnen enkele weken was het verkeer weer op het oude niveau, waarna verdere organische groei is gerealiseerd.

Meer weten over deze case? Neem dan contact op met:

Robbert Rosdorff

Contact opnemen