Enorme waardering voor ons hele team!

Semwerkt trotse winnaar van de WBG Groeiparelprijs 2023

Op 15 mei vond in Schouwburg Het Park in Hoorn de 31e editie van het Westfries Ondernemersgala plaats, die in het teken stond van het thema energie. Op dit toonaangevende gala worden jaarlijks bedrijven geëerd met drie prestigieuze ondernemersprijzen: de Van der Valk Publieksprijs, de WBG Westfriese Groeiparelprijs en de Rabobank Westfriesland Méér Prijs. Dit jaar zat het team van Semwerkt front row in de zaal als genomineerde voor de WBG Groeiparel. We genieten graag nog even na van de schitterende avond én de spannende aanloop hiernaartoe. 

Voorbeeld betaalde advertentie Apple

Het was een eer op zich om genomineerd te worden voor de WBG Westfriese Groeiparelprijs en om samen met Brow Studio en Compleet Duurzaam in de finale terecht te komen was al helemaal geweldig! Om de winnaar van de WBG Groeiparelprijs te selecteren, komt de jury na drie rondes tot een oordeel. Daarbij worden strikte beoordelingscriteria gehanteerd, waaronder: strategie, visie, innovatief vermogen van de onderneming, personeelsbeleid, financieel beleid, communicatiebeleid en kwaliteitszorg. Daarnaast zijn maatschappelijke betrokkenheid, het belang van de onderneming in én buiten de regio en de uitstraling van de leiding van het bedrijf belangrijke criteria. 

Een warm welkom voor de jury 

Enkele dagen voordat de feestelijke happening plaatsvond, vereerde de vakjury van het Westfries Ondernemersgala ons met een bedrijfsbezoek. Om Marinus Zoutendijk, Karin Veen, Richard Hoogendijk, Hans-Peter Baars, Gaby Alberts, Peter Schouten, Bas de Wit, Jurian Tabbers en Judith Albers te overtuigen, hebben we natuurlijk alles uit de kast gehaald. Zoals het ons betaamt, gaven we de jury een warm welkom bij de entree waar we de Semwerkt-blauwe loper prominent over het bordes hadden uitgerold. Ook een smaakvolle, customized petitfour voor bij de koffie van onze hofleverancier chocolaterie & patisserie Spataro mocht uiteraard niet ontbreken. Na een uitgebreide rondleiding op ons fonkelnieuwe kantoor, wachtte Sun de taak om Semwerkt als organisatie te presenteren. Na zijn dynamische presentatie zwaaiden we de jury uit en begonnen de zenuwen onder alle collega’s te komen én kon de voorpret voor het gala beginnen.

Glitter and glamour

Omdat we bij Semwerkt dol zijn op glitter and glamour nemen we geen halve maatregelen als de uitnodiging voor een gala de dresscode ‘black tie’ vermeldt. Daarom hebben we ons met veel plezier ondergedompeld in de gigantische collectie van Partycom Kledingverhuur, die bestaat uit ruim 25.000 kostuums onderverdeeld in gala en themakleding. ‘Het was een feest om uit de honderden galajurken en accessoires zoals clutches, pumps en strass sieraden, mooie outfits voor de Sem-girls te mogen kiezen. De Sem-boys ondergingen een ware metamorfose in een mooie smoking, compleet met een smokingoverhemd, manchetknopen en zwarte lakschoenen. Nadat we ons in de tot kleedkamer omgetoverde vergaderruimtes hadden omgekleed, zat de sfeer er al goed in’, vertelt Merel glunderend. ‘Voordat we met het team naar Schouwburg Het Park vertrokken, werden we getrakteerd op de fine Asian cuisine van een van onze andere hofleveranciers. Na het genieten van de overheerlijke gerechten van Madame Cheung, begon de spanning flink te stijgen. Het moment waar we met z'n allen lang naartoe hadden geleefd, was bijna daar.’  

Spectaculaire happening

Nadat we het ons in het rode pluche van de Hamletzaal onder het genot van een glas bubbels gemakkelijk hadden gemaakt, ontdekten we al snel dat de organisatie niets aan het toeval had overgelaten om er een spectaculaire happening van te maken. Het energieke programma was een van de ingrediënten voor een onvergetelijk mooie avond. De presentatie was in handen van de sympathieke NOS-verslaggever Chris Wobben. Sportvrouw van het Jaar, Koningin van de Olympische Winterspelen 2022 én West-Friese trots Irene Schouten, vertelde op persoonlijke en energieke wijze over haar weg naar succes. Super energieke stand-upcomedian, acteur en imitator van allerlei dynamische typetjes Jandino Asporaat, maakte het publiek aan het lachen en zorgde met zijn eigenzinnige kijk op ondernemen voor een inspirerende energieboost. Het hoogtepunt van het gala was het uitreiken van de WBG Westfriese Groeiparel, de Van der Valk Publieksprijs en de Rabobank Westfriesland Méér Prijs.

Allround bedrijf met groeipotentie

De WBG Westfriese Groeiparel is er voor het meest innovatieve bedrijf met groeipotentie in de regio. ‘Het was een ontzettend groot plezier om kennis te maken met deze drie geweldige bedrijven! De winnaar weet zich op het innovatieve vlak te onderscheiden met eigen productontwikkeling en dat is specialistenwerk. De omvang van dit bedrijf is bijzonder gezien de branche waarin veel ondernemers eenpitter zijn. Deze eigenzinnige onderneming heeft een constante omzet en toont een grote mate van stabiliteit, met veel vaste klanten. Ook toont dit breed gedragen bedrijf prominent zijn maatschappelijke betrokkenheid. Deze prachtige groeiparel is nu al een allround bedrijf en heeft de absolute potentie om door te groeien tot winnaar van de Rabobank Westfriesland Méér Prijs. De winnaar van de WBG Groeiparel 2023 is gevestigd in Hoorn. Dames en heren, mag ik uw hartelijk applaus voor Semwerkt!’ sprak WBG-voorzitter Hans-Peter Baars namens de vakjury. 

Euforisch moment 

Sun en Robbert namen de groeiparel in ontvangst. ‘Ik zou allereerst alle medewerkers van Semwerkt willen vragen te gaan staan, want deze prijs is voor ons allemaal. Onwijs bedankt! Daarnaast zou ik ook heel graag onze klanten en onze zakenrelaties willen bedanken. We bestaan nu negen jaar en de meeste klanten die negen jaar geleden bij ons zijn begonnen, zijn nog steeds klant. Zonder hen en de samenwerkingen die wij hier in de regio met andere bedrijven hebben, hadden we deze prijs nooit kunnen winnen. Dus ook alle relaties, de organisatie van het gala en onze fantastische mede-finalisten hartstikke bedankt! Wij gaan nu een groot feest vieren!’ aldus een euforische Sun. 

Sprankelende afterparty

En daar was geen woord te veel aan gezegd. Met de limousine en over de oranje loper vertrokken we geheel in stijl naar de Noorderkerk voor de sprankelende afterparty. ‘Het was fantastisch om hier samen met ons team het succes te vieren! Het prachtige decor van het historische monument, de feestelijke fles champagne die we aangereikt kregen en de energieke vibe van alle feestvierders maakten de beleving helemaal compleet! Na het gala hebben we het feest nog eens dunnetjes overgedaan in de Semstübe en we zijn de the day after op kantoor begonnen met een champagneontbijt met alles erop en eraan’, vertelt Melissa met een glimlach van oor tot oor.

Het winnen van de WBG Westfriese Groeiparel is een enorme waardering voor ons hele team. Wij zullen deze titel een jaar lang met trots dragen! We bedanken de jury, onze fantastische mede-finalisten Brow Studio en Compleet Duurzaam en we feliciteren Van Straalen de Vries Transport met het winnen van de Rabobank Westfriesland Méér Prijs en Restaurantcafé Ridderikhoff met de Van der Valk Publieksprijs!

www.westfriesondernemersgala.nl