Even voorstellen: Olivier van de Klippe

Ik wil mij graag even voorstellen. Mijn naam is Olivier van de Klippe, aangenaam!

Ik ben geboren in Amstelveen in 1994 en opgegroeid in Loenersloot, een dorpje vlakbij de Vinkeveense Plassen. Later ben ik verhuisd naar Hoorn en daar woon ik momenteel in de binnenstad samen met mijn vriendin. Hoorn is een leuk bruisend stadje met een prachtige haven.

Mijn grootste passies zijn sport en gezondheid. Ik ben altijd bezig met het lezen over sport, voeding of andere healthy of lifestyle artikelen: van fitness tot voeding en van mindfulness tot het nemen van koude douches. Ik sta drie tot vijf keer in de week fanatiek in de sportschool, ben bezig met groentesapjes, zit in de kleermakerszit of kijkt mijn vriendin mij raar aan als ik yogasessies volg in de woonkamer.

Voorbeeld betaalde advertentie Apple

Dat zijn de belangrijkste redenen waarom ik voor de opleiding Sport, Management en Ondernemen heb gekozen. Als ik zou moeten kiezen tussen een zomervakantie of de wintersport, dan wordt het zeker de wintersport, mits het weer een beetje knap is natuurlijk.

Voor een trip naar Oostenrijk kun je mij ‘s nachts ook zeker wakker maken.

Op het moment loop ik stage bij Semwerkt en ben ik onderdeel van het SEO-team (Search Engine Optimization). Ik zit in het vierde en daarmee laatste jaar van mijn opleiding. Ik houd mij bezig met verschillende opdrachten binnen Semwerkt. Eén daarvan is een klanttevredenheidsonderzoek om te achterhalen hoe het bedrijf zijn klanten nog beter van dienst kan zijn. Ik onderzoek waar het bedrijf goed op scoort en waar eventuele verbeterpunten liggen. Dat is leuk werk en ik kan op deze manier het bedrijf helpen te groeien.

Verder ben ik bezig met linkbuilding voor de klanten van Semwerkt. Daarbij ga ik op zoek naar samenwerkingsverbanden tussen verschillende partijen en Semwerkt. Hoe zorgen wij ervoor dat zoveel mogelijk verwijzingen naar de websites van de klanten van Semwerkt  komen? Hierdoor ontstaat er een hogere Google-waarde en dat zorgt weer voor een hogere plaats in de zoekresultaten. Alles bij elkaar zorgt dat uiteindelijk voor meer websiteverkeer en potentiële klanten. Het is een tijdrovend klusje maar het is wel erg waardevol. Ik help ook nog met marketing gerelateerde opdrachten en met  andere bedrijfstaakjes.

Ik ben hier op een grappige manier terechtgekomen. Mijn vriendin en Sun waren vroeger buren en zij heeft destijds een mooie stageopdracht mogen maken voor Semwerkt. Via haar ben ik in contact gekomen met Semwerkt en na een leuk gesprek met Sun heb ik er een plek aangeboden gekregen. Corona maakte het moeilijk om een goede en uitdagende plek te vinden, maar gelukkig voor mij is dat toch gelukt. Ik kan mij met een paar mooie opdrachten bezighouden en ik heb echt top collega’s. Ze sluiten goed aan bij de Marketing-lessen van mijn opleiding en ik kan er meestal thuis aan werken. Dat is juist in deze corona-tijd geweldig!

olivier met tesse

Per werkweek houd ik me twee dagen bezig met linkbuilding en drie dagen met mijn onderzoek. Bij linkbuilding kijk ik vooral naar samenwerkingsverbanden tussen Semwerkt en andere partijen. Voor mijn onderzoek duik ik vooral duiken in de literatuur, neem interviews af met klanten en werk ik alles uit.

Het leukste van mijn stage is toch de samenwerking met de collega’s en het leren van een totaal nieuw vak. Het is heel anders dan dat ik uiteindelijk wil gaan doen, maar ik vind het toch erg interessant al was het in het begin ook zeker even wennen. Op mijn opleiding krijgen wij veel les in Marketing en is SEO/SEA wel aan bod gekomen, maar in de praktijk is alles toch anders. In het begin moest ik me vooral verdiepen in SEO en Linkbuilding en ontdekken waarmee de wereld van online marketing bezig is. Het is erg leerzaam en leuk om te doen.

Verder is het natuurlijk jammer dat wij niet op kantoor mogen komen door de Corona-uitbraak. Daardoor missen we de onderlinge gezelligheid, de plezierige praatjes en de sfeer op kantoor en vervalt ook een belangrijk aspect van mijn stage. Dat vind ik nog steeds wel lastig maar ik moet zeggen dat Semwerkt er alles aan doet om de binding vast te houden. Wij hebben veel meetings waarin wij werk of persoonlijke dingen kunnen bespreken en er zijn online uitjes om de sfeer erin te houden. Ik kan mij geen betere stageplek voorstellen en daar ben ik zeker dankbaar voor.

Ik sluit af met een quote en die als volgt luidt: ‘Als je met één voet in de toekomst staat en één voet in het verleden, urineer je op het heden’. Die quote is mij altijd bijgebleven. Wij mensen kunnen ons zorgen maken of stress ervaren over dingen die we hebben meegemaakt of over de toekomst, maar dan vergeten we te genieten van het nu. Het leven is mooi zoals het is maar je moet het niet al te serieus nemen.