Even kennismaken: Mikki Konijn!

Omdat ik heb aangegeven dat ik naast SEA ook wat over SEO en tekstschrijven wil leren, biedt deze kans om mij voor te stellen een mooie eerste schrijfopdracht. Mijn naam is Mikki Konijn en ik ben de nieuwe SEA stagiaire van Semwerkt. Ik ben op 21 november 2001 geboren in Obdam. Dankzij het feit dat ik nog steeds in hetzelfde huis woon als waar ik ben geboren, durf ik wel te zeggen dat ik een geboren en getogen Obdammer ben! Met mijn komst was ons gezin van vier compleet. Al moet ik zeggen dat dit pas echt zo voelde toen wij in 2012 onze allerliefste zwarte labrador pup verwelkomden. Vanaf deze dag had ik naast een oudere zus gevoelsmatig nu ook een jonger zusje.

Voorbeeld betaalde advertentie Apple

Feesten en reizen

Iets wat ik echt super leuk vind om te doen, is reizen en daarmee nieuwe landen en culturen ontdekken. Als gezin gingen we vroeger altijd op vakantie naar campings in Spanje, Frankrijk of Italië. Naarmate mijn zus Julie en ik ouder werden, gingen we steeds liever met het vliegtuig op vakantie en zo belandden we een aantal zomers achter elkaar op verschillende Griekse eilanden en op Ibiza. In diezelfde zomervakanties vertrok ik met mijn vriendinnen naar de welbekende ‘zuipvakantiebestemmingen’. Op 15-jarige leeftijd naar Appelhof, het jaar daarna naar Lloret de Mar en daarna had ik het eigenlijk wel weer gezien. Het feit dat ik me vaker ellendig voelde dan dat ik van de vakantie genoot, deed mij besluiten om het volgende jaar ergens anders te zoeken. In 2019 behaalde ik mijn diploma en vertrok ik met wat schoolvriendinnen naar Valencia voor een leuke stedentrip. 

In 2020 kwam ik voor het eerst buiten Europa. Ik maakte met mijn gezin een mooie reis naar New York. Ik weet nog goed dat ik daar midden in de nacht mijn wekker zette om kaartjes te bemachtigen voor het Nederlandse festival Amsterdam Open Air dat in juni dat jaar zou plaatsvinden. Niet wetende dat anderhalve maand later alles veranderde. In maart 2020 kwam corona om de hoek kijken en werden al mijn wilde plannen van tafel geveegd. In plaats van wat een 18-jarige hoort te doen: dansen in de club tot in de laatste uurtjes, reed ik nu om 19.59 met een bloedgang door het dorp om op tijd thuis te zijn voor de avondklok. Bizar, nu ik eraan terugdenk. Leuk was het zeker niet, maar flexibel als ik ben, raakte ik snel aan de nieuwe situatie gewend met in mijn achterhoofd de hoop dat het ooit wel weer normaal zou worden. En dat werd het! In vlagen. Zo ben ik in 2020 en 2021 toch nog lekker op vakantie geweest naar Ibiza. Met de leus ‘toeval bestaat niet’ in mijn hoofd besef ik me nu dat op het moment van schrijven van deze blog het dé dag is dat alle coronamaatregelen zijn opgeheven. Een moment dat mijn kinderen later vast in de geschiedenisboeken zullen teruglezen, als er dan überhaupt nog schoolboeken bestaan…

Schooltijd

Zelf ben ik gelukkig nog wel opgegroeid tussen de schoolboeken. Toen ik 4 jaar oud was ging ik naar de basisschool in Obdam. Ik heb kort gekleuterd, waardoor ik een vroege leerling ben. Iets wat mij mijn hele leven zal achtervolgen. Dus voor als je je afvroeg waarom ik op 15-jarige leeftijd al op zuipvakantie ging: ik ben altijd overal de jongste. In mijn vriendinnengroep, in de grote familie van mijn moederskant en dus op school behoorde ik ook tot een van de jongsten. Op de basisschool heb ik een erg leuke tijd gehad en eigenlijk ging alles me heel makkelijk af. Ik leerde snel en stopte er weinig moeite in. Ik hield me liever bezig met mijn vriendinnetjes en de ‘zorgen’ die je op die leeftijd hebt.

Deze houding leverde mij een HAVO-advies op waardoor ik in de HAVO/VWO klas belandde op het Han Fortmann, onderdeel van het Trinitas College in Heerhugowaard. Het eerste jaar ging mij net zoals de basisschool makkelijk af, dus werd ik in een VWO-klas geplaatst. Mijn magische kracht: het makkelijke leren heeft er bijna mijn hele middelbare schooltijd voor gezorgd dat ik alles met twee vingers in mijn neus haalde. Tot de laatste toetsweek in 5 VWO. Getallen zijn nooit mijn sterkste punt geweest, maar in deze laatste toetsweek haalde ik op 1/10 mijn wiskunde en economie niet, waardoor ik de keuze moest maken of ik een jaar wilde blijven zitten en dus nog twee jaar VWO moest doen of dat ik het laatste jaartje op de HAVO ging volgen en dus gemakkelijk mijn eindexamens haalde. Al snel was de keuze gemaakt: ik koos de makkelijke weg. Sommigen zullen het misschien zonde vinden, maar het is tot op de dag vandaag een van de betere keuzes die ik in mijn leven heb gemaakt. Ik wist namelijk al dat voor het vakgebied waarin ik geïnteresseerd was, namelijk marketing en communicatie, een universiteitsdiploma overbodig zou zijn en dat je op het HBO beter werd klaargestoomd voor het werkveld.


Studie

Zoals verwacht haalde ik mijn eindexamen met zevens en achten en na de zomer begon ik aan de studie Creative Business aan de Hogeschool van Amsterdam. De studie werd vroeger media, informatie en communicatie genoemd en is erg breed. Zo kun je kiezen tussen de specialisaties media marketing, digitale media, audiovisueel en tekstschrijven. Ik merkte al snel dat ik de media- en marketing vakken het leukste vond en ben mij hier dus in gaan specialiseren. In het tweede jaar heb ik al eens tien weken stage gelopen bij een reclamebureau.

In het derde jaar koos ik ervoor om eerst mijn minor te volgen. En niet zomaar een! Ik was al een jaar lang van plan om die minor in Madrid te volgen. Aan zo’n droom gaat een hele selectieprocedure vooraf. Ik had het geluk dat ik werd geselecteerd en ontving het nieuws dat ik in februari 2022 naar Madrid zou vertrekken. In november 2021 kwam een eind aan dit fijne vooruitzicht. Door een scooterongeluk op Formentera eerder dat jaar, moest ik geopereerd worden en daar zat een lange revalidatietijd aan gekoppeld. Hierdoor viel mijn droom helaas in duigen. Ondernemend als ik ben, heb ik diezelfde dag op alle mogelijke manieren gelijk contact opgenomen met school. Dit gaat mij niet gebeuren, is wat ik dacht. Tot op de dag van vandaag ben ik de medewerkers van het International Office ontzettend dankbaar dat zij hebben kunnen regelen dat ik in semester 1 van schooljaar 2022-2023 alsnog naar Madrid kan vertrekken. Eind goed, al goed! Dit betekende alleen een ding, ik moest voor begin februari snel nog een stage gaan zoeken…

Semwerkt

Waar ik eindelijk eens een keer niet de jongste ben, is bij Semwerkt. Thanks Thom en Milan ;). Tijdens mijn ietwat gehaaste zoektocht naar een passende stage ben ik via Facebook terecht gekomen bij Semwerkt. Het jonge team en de behaalde prestaties spraken mij erg aan. Ik heb toen een open sollicitatie gestuurd met mijn CV en motivatiebrief. Een paar uur later kreeg ik van Sun een enthousiaste mail terug. Na een super leuke belafspraak en later een kantoorbezoek klikte het van beide kanten zo goed, dat ik op 14 februari mijn eerste stagedag had bij Semwerkt.

En nu zit ik inmiddels alweer drie maanden achter mijn bureau op de SEA-afdeling van Semwerkt. Ik zit helemaal op mijn plek in dit gezellige, jonge, dynamische, maar ook ontzettend hard werkende team. Geen werkdag is hetzelfde en er is veel ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling. In een maand tijd heb ik al erg veel geleerd en ik ga ervan uit dat dit alleen nog maar meer zal worden. Ik ben begonnen met het behalen van mijn Google Ads- en Analytics-certificeringen. Vervolgens ben ik zoekwoordenonderzoek gaan doen en ben ik gaan oefenen met het schrijven van verschillende soorten advertenties. Ook houd ik mij bezig met het ontwerpen van geanimeerde display banners en ben ik mij aan het verdiepen in Channable. Inmiddels draaien er al een paar Google Ads campagnes voor klanten die ik zelf heb opgesteld, super leuk! In de rest van mijn stageperiode zal ik mij steeds meer verdiepen in alle werkzaamheden om uiteindelijk mijn voor school opgestelde leerdoelen te behalen. Komende september zal ik dus voor een aantal maanden naar Madrid vertrekken om te studeren aan de San Pablo University. Een super fijn vooruitzicht en ik kan niet wachten om te zien wat de toekomst allemaal gaat brengen.

Quote

Graag sluit ik af met mijn favoriete quote: ‘Work hard, play hard’. Het is eigenlijk heel simpel. Ik hou ontzettend van leuke dingen doen, uitgaan en van het leven genieten, maar om dit te kunnen doen werk ik ook erg hard. Met alle uitjes en feestjes daarbij opgeteld zul je wel begrijpen dat ik mij nooit verveel, maar daarvoor ben ik jong toch?