Even voorstellen: Marieke Bruin

Deze keer heb ik de eer om mij voor te mogen stellen. Mijn eerste werkdag bij Semwerkt was 1 februari 2016. Ik werk gewoon alweer vijf jaar bij Semwerkt. Totaal onverwachts werd ik op de vroege morgen van 1 februari verrast door Sun en Robbert met een feestelijk bezoek in mijn thuiskantoor. Terwijl ik dit tik, word ik herinnerd aan de dag dat mijn avontuur bij Semwerkt begon. In de afgelopen jaren heb ik Semwerkt zien groeien van een team van vier naar 20 medewerkers, inclusief de huidige stagiaires. En dat vind ik bijzonder.

Maar eerst zal ik iets meer over mijzelf vertellen. Ik ben geboren in Waarland. Daar heb ik gewoond, totdat ik in maart 2009 ging samenwonen met mijn vriend. We wonen in Nieuwe Niedorp. Het is een fijn dorp om te wonen en we zijn ook erg blij met onze stek. De achtertuin grenst aan de landerijen. Dat ken ik van jongs af aan en ik zou ook niet anders meer willen.

Voorbeeld betaalde advertentie Apple

Mijn hobby’s en grootste passie

Ik heb eigenlijk geen vaste hobby. Ik vind meerdere dingen leuk om te doen. Zo volg ik graag een workshop. Denk hierbij aan een kookworkshop of creatieve workshop waarbij er lekker ongedwongen gefröbeld wordt aan een bloemstuk, kerststuk of een schilderij. Daar word ik zen van. Waar ik ook zen van wordt, is yoga. Poses blijven uitdagend, maar het is goed voor het lijf en daar gaat het om. Ik houd van gezelligheid. Een avondje met vrienden onder het genot van een heerlijke borrelplank en een goed glas wijn of een etentje organiseren is dan ook wel aan mij besteed. Ik houd ook van uitjes. Ze zijn wel schaars, zeker nu, maar zo blijft een weekendje weg, uiteten of een festivalbezoek wel speciaal. En mijn grootste passie? Nou, die heb ik niet. Mijn passie varieert. Als ik iets heel graag wil, dan ga ik ervoor en anders blijft het bij een idee.

Mijn opleiding

Ik heb de opleiding HBO-Communicatie afgerond en ik ben afgestudeerd in de richting Communicatie Creatief. Destijds wist ik nog niet goed wat ik wilde worden. Maar als ik toen had geweten wat ik nu doe, zou ik het wél weten. In mijn studietijd maakte online marketing nog geen deel uit van de studievakken, laat staan dat iemand al bekend was met zoekmachine optimalisatie. Het leukste aan de opleiding vond ik toch wel het creatieve gedeelte: brainstormen over de (tekstuele) boodschap, moodboards maken of een reclamecampagne uitwerken.

Waar kun je mij ‘s nachts voor wakker maken?  

Het liefst blijf ik slapen. Maar als ik dan toch iets moet noemen, dan is het een reisje. Dus als je aanbelt en vraagt of ik mee ga op reis, ren ik naar boven om mijn koffer in te pakken.

Functie en achtergrond

Hoe ben ik bij Semwerkt gekomen? Ik heb gesolliciteerd op de vacature Stagiaire Online Marketing, die ik ontdekte via Vacaturekrant.nl. Ik stuurde mijn sollicitatie per mail op donderdagmiddag 28 januari 2016 en nog geen kwartier later belde Sun. De volgende ochtend ging ik op gesprek en na het weekend startte mijn carrièremove. Hoe snel kan het gaan! De begon met allerlei klussen om zo bekend te raken met het werkveld en na enkele maanden schreef ik mijn eerste SEO-tekst. Dit vond ik zo leuk en interessant dat ik mij hierin ben gaan specialiseren. Ik volgde meerdere copywriter cursussen om zo een goede SEO copywriter te worden. Een SEO-tekst schrijven blijft een mooie uitdaging om te doen, maar daarnaast zorg ik ook dat al onze content goed wordt opgeleverd. Deze afwisseling maakt de functie van Content Manager erg boeiend.

Een doorsnee werkdag

Bij Semwerkt is er geen doorsnee werkdag, ook niet nu we thuiswerken. Een werkdag start met een gezamenlijke of een team-meeting. Ik plan mijn week zo gevarieerd mogelijk. Zo geef onder andere interne en externe copywriters een heldere briefing en ondersteun hen. Ik controleer, redigeer, check de SEO-focus en zorg voor plaatsing van artikelen. Daarnaast bewaak ik de planning en houd ik mij bezig met de strategie. Mijn creativiteit kan ik bijvoorbeeld kwijt in het bedenken van onderwerpen voor de artikelen en door ervoor te zorgen dat een tekst zo uniek mogelijk geschreven wordt. Elke dinsdag om 11.00 uur volg ik samen met twee collega’s Google Analytics-training, waarvoor wij dan ieder week ook huiswerk moeten inleveren. Ondertussen regel ik weer iets voor een collega samen met andere Feestcommissie-leden. De dag wordt afgesloten met een belafspraak om samen met een klant de content voor nieuw te ontwikkelen pagina’s door te nemen. Momenteel werk ik met onze stagiaire Olivier ook aan onze eigen contentmarketing: een super leuk en leerzaam project om naast mijn werkzaamheden op te pakken.

Wat vind ik het leukste aan mijn baan?

Ik leer nog elke dag en er is nog zoveel meer wat ik zou willen leren. Het leukste aan mijn baan is dat je veel vrijheid krijgt om je eigen leerproces uit te stippelen. Hier wil ik mij dan de komende tijd veel meer op gaan focussen. Natuurlijk is het team ook erg gezellig. Ik kijk er zo naar uit om samen op stap te gaan en mijn nieuwste collega’s beter te leren kennen.

En ik kan trouwens ook niet wachten om weer met een aantal collega’s op kantoor te mogen werken. Dan maak ik weer eens een gezond sapje. Ze schijnen over het algemeen goed in de smaak te vallen 😉

Mijn favo quote….

Er zijn zoveel mooie quotes. Ik heb eigenlijk wel meerdere favorieten. Toch kies ik voor de uitspraak die al een aantal jaar thuis aan de muur hangt, namelijk