Even voorstellen: Louise Snel

Samenwerken aan optimale online marketing met het enthousiaste team van Semmers, vind ik het leukste wat er is! Met veel plezier draag ik als copywriter en content manager bij aan het creëren van goede content voor onze klanten. Inmiddels ben ik ruim twee jaar aan Semwerkt verbonden en dat biedt een mooi moment om mezelf nader voor te stellen. Mijn naam is Louise Snel, geboren op 15 november 1982 te Hoorn en samen met mijn twee broertjes en zusje opgegroeid in Medemblik.

Voorbeeld betaalde advertentie Apple

Boom, roos, vis, vuur

De feeling voor taal, schrijven en vertellen, zit er al van jongs af aan in. Op de kleuterschool leerde ik mijn eerste woordjes lezen en schrijven. Eenmaal in groep 3, was mijn repertoire al snel uitgebreider dan boom, roos, vis, vuur. Op de Maria Bernadette School in Medemblik heb ik een fijne basisschoolperiode gehad, met meesters en juffen die bevlogen waren met hun vak. Zij stimuleerden de kinderen om hun vaardigheden op het gebied van taal, rekenen en expressie zo goed mogelijk te ontwikkelen. Ook waren er veel mogelijkheden om jezelf te uiten met tekenen, handvaardigheid, theater en sport. Stuk voor stuk dingen waar ik enthousiast aan meedeed. Buiten schooltijden ging ik naar ballet, kreeg ik pianoles en reisde ik heel Nederland door om wedstrijden te turnen. De postzegels waren soms niet aan te slepen, om mijn zelfgemaakte kalenders en boekjes op te sturen naar mijn ooms en tantes. Ondertussen keek ik er reikhalzend naar uit om naar de middelbare school te gaan.


Juffrouw Mier

De meeste kinderen uit Medemblik gingen destijds naar het voortgezet onderwijs in Wieringerwerf of Medemblik, maar Hoorn trok mij veel meer. Ik wilde de wijde wereld in, tijdens tussenuren mooie winkeltjes kijken in de stad en lekker kunnen netwerken. (Al wist ik toen nog niet dat dat zo heette.) Bovendien was ik een kleine streber die het allerbeste uit haar VWO-advies wilde halen en daarom graag naar het gymnasium wilde. De keuze viel op het Werenfridus, een leuke school gevestigd in een sfeervol gebouw aan de rand van de binnenstad. Ook daar heb ik een fijne tijd gehad. De docenten waren vriendelijk en gepassioneerd met hun vak, namen de tijd voor persoonlijke aandacht en je werd er gemotiveerd je talenten optimaal te ontwikkelen. Dat ik eigenlijk alle lessen wel leuk vond, weerspiegelde zich onder andere in mijn dromen voor later. 

Het liefste wilde ik arts worden in het ziekenhuis. Ook bezocht ik de open dagen van de KLM en de Koninklijke Luchtmacht, want piloot worden sprak me ook aan. Of zakenvrouw. Van mijn vijftiende tot mijn 25e werkte ik als hoofdcaissière bij Deen Supermarkt Overleek, waar ik als een ambitieus Juffrouw Mier-achtig typje goed in de gaten had dat ik op alle fronten een leerzame tijd doormaakte. Ik genoot van het regelen van de klantenservice, het opmaken van de kassa’s en het aansturen van het team. Talenmeisje

In de derde klas van het gymnasium koos ik naast zes talen, onder meer voor natuur- en scheikunde. De entreevoorwaarden om Geneeskunde te kunnen studeren. Maar als je een talenmeisje bent, behoren exacte vakken meestal niet perse tot je sterke punten. Daarom koos ik uiteindelijk voor de studie Klinische Psychologie. Dat ik mensen wilde helpen, was een van mijn grootste drijfveren om arts te willen worden. Dat kan ook door het bieden van een luisterend oor. Psychologie studeren, bleek een goede keuze. Niet alleen omdat ik ook met die studie veel medische kennis heb opgedaan, maar ook omdat je ermee leert om analytisch te denken, vragen te stellen en nog belangrijker: goed te luisteren. Net zoals gespreks- en interviewtechnieken, vaardigheden die dagelijks van pas komen bij het beroep van copywriter. Marketing en communicatie hebben net zoals schrijven, veel raakvlakken met psychologie.


Sheer magic

Hoe ik uiteindelijk in deze wereld ben beland? In het eerste jaar van mijn studie werd ik voor het eerst getriggerd om professionele artikelen te gaan schrijven. Het voelt als de dag van gisteren dat ik mezelf bij de AKO Kiosk op Station Zuid WTC wilde trakteren op een mooi tijdschrift. Daar lag de allereerste editie van het magazine Linda. Sheer magic! Een eigenzinnig, vernieuwend blad gemaakt van prachtig papier, met waanzinnig mooie fotografie en vooruitstrevende onderwerpen. De schrijfstijl sprak me in het bijzonder aan, gedurfd en met zelfspot en humor geschreven. Dat was het moment waarop ik dacht: dat wil én kan ik ook! Ik ben mezelf op dat vlak verder gaan ontwikkelen door het schrijven van columns, interviews en artikelen. Ik besloot dat ik later ook mijn zegje als psychologe wilde doen over dingen als carrière maken, relaties en het destijds upcoming fenomeen moedermaffia. Na mijn afstuderen, ben ik uiteindelijk aan de slag gegaan als schrijver bij een uitgeverij van zakelijke titels en lifestyle magazines. Vervolgens heb ik een waardevolle tijd gehad bij een communicatiebureau en zo’n tien jaar geleden startte ik mijn eigen bedrijf in tekst en PR.


Geel kung fu-pak 

Hoe mijn pad qua school, opleiding en werk is gelopen, voelt als puur geluk. In het schrijven komt alles samen en is alle bagage mooi meegenomen. Toen ik ruim twee jaar geleden bij Semwerkt aan de slag mocht, was dat ook een absoluut geluksvonkje. Hoe ik bij dit prachtige bedrijf terecht ben gekomen trouwens ook. Ik ben er nog altijd blij om dat ik - tijdens de Tour de Champy van serviceclub de Loekies - die toffe man in dat gele kung fu-pak heb aangesproken, en hem heb gevraagd of meneer Walenkamp van het Werenfridus misschien zijn vader is. Twee weken later dronken Sun en ik een kop koffie aan de Bierkade en de week daarna kreeg ik een warm welkom in de wereld van SEO. Ik ben elke dag dankbaar dat ik mag samenwerken met fijne collega’s, mag werken aan interessante projecten voor mooie klanten én mezelf mag ontwikkelen door veel te leren. 

En over leren gesproken, het is een feest dat ik meneer Walenkamp in mijn volwassen leven weer mag tegenkomen. Hij was een van mijn favoriete docenten die elke vrijdag voorlas, en een van de personen die mij met zijn liefde voor de Nederlandse taal heeft geïnspireerd om te gaan schrijven. Tegenwoordig mag ik hem Hans noemen en leest hij als content editor al onze teksten na. Als ik zijn mails lees, hoor ik in gedachten altijd zijn charmante licht-Amsterdamse accent. 


Pirouette-skills

Een mooi voorbeeld van de vele factoren die me bij Semwerkt een glimlach van oor tot oor bezorgen. Ook word ik er blij van dat iedereen hier zichzelf kan zijn. Coco Chanel’s uitspraak: ‘In order to be irreplaceable, one must always be different’ is daarom een van mijn favoriete quotes. Verder uit de unieke touch binnen Semwerkt zich in aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en vrije tijd. Mijn collega’s moeten wel eens om mij lachen wanneer ik vertel dat ik in het weekend zo lekker heb geschreven. Schrijven is echt mijn passie en mijn zintuigen staan altijd op scherp om kennis en inspiratie op te doen voor artikelen met de meest diverse onderwerpen. Van arbeidsdeskundig advies, verslavingszorg, familie- en erfrecht tot hypotheekadvies, van rompertjes en recepten tot orthopedische schoenen. 

 

Mijn zintuigen staan trouwens ook overál op scherp. Bij voorkeur als ik samen met mijn lief Jürgen geniet van goede muziek, een mooi glas wijn en uit eten ben in een culinair restaurant. En wat schoenen betreft… Zodra het weer kan, bind ik mijn spitzen aan mijn voeten om aan mijn pirouette-skills te werken. Dan haal ik daarna mijn Louboutin’s uit de kast om met mijn killer heels weer eens lekker ouderwets in de kroonluchter van de Jimmy Woo te hangen.