Even voorstellen: Jorine Beemster

Op het eerste gezicht lijk ik misschien lief en verlegen, iemand die de kat uit de boom kijkt. Maar wie mij een beetje kent weet dat er veel meer achter mij schuilt en dus vertel ik je graag meer over dat deel van mij. Mijn naam is Jorine Beemster en ik ben geboren op een agrarisch bedrijf in het ons-kent-ons-dorpje De Weere, waar het inwonersaantal nog nooit boven de 880 is gekomen.

Mijn vaders bedrijf voelde vroeger als een enorme speeltuin waar altijd wel iets nieuws te ontdekken was. Vieze soepjes maken, schatten zoeken en enorme stoepkrijttekeningen maken, het kon er allemaal. Daarnaast hield het werk nooit op en dus hielp ik mijn vader van jongs af aan met verschillende klusjes. Trekker rijden, virus zoeken in de tulpen, anemonen knippen of skimmia’s verpotten, ik deed het allemaal. Waarschijnlijk komt het daardoor dat ik niet stil kan zitten. Want nog steeds is voor mij iedere dag te kort voor de duizend dingen die ik wil aanpakken.

Voorbeeld betaalde advertentie Apple

Grote overgang

Na acht heerlijke jaren op de katholieke basisschool in het dorp, waar ik met name de knutselwerkjes mijn volle aandacht kregen, verliet ik het dorp en ging ik iedere dag op de fiets richting het Oscar Romero in Hoorn, een fietstocht van een uur. Gelukkig reed er vanaf de tweede klas een bus door het dorp waardoor ik op regenachtige dagen niet als een verzopen katje aankwam op school.

Met mijn havo-papiertje op zak ging ik vervolgens richting de hoofdstad om eerst een maand de opleiding Allround Styling te volgen aan Academie Artemis, daarna anderhalf jaar Pedagogiek te studeren om uiteindelijk te eindigen bij Media, Informatie en Communicatie. Een brede opleiding met veel mogelijkheden, daar moest vast wel een stroming tussen zitten die bij mij past, dacht ik. En jawel, in het eerste jaar volgde ik het vak tekstschrijven waar ik m’n ei helemaal in kwijt kon. Ik verhuisde van het ieniemienie dorpje naar het altijd drukke Amsterdam, om mij volledig op de studie te richten (en het typische studentenleven te leiden uiteraard, want in een huis met twaalf huisgenoten en de nodige feestjes was het allesbehalve saai).

Ik specialiseerde me in tekstschrijven, liep stage op de redactie van Beautify en later VIVA, deed een minor Filosofie, wereldreligies en spiritualiteit en studeerde af met een eigen tijdschrift. En zo had ook ik eindelijk dat felbegeerde papiertje in m’n handen, klaar om het werkveld in te gaan.

Gek van taal

De liefde voor tekst kwam niet helemaal uit de lucht vallen. Al van jongs af aan hou ik me bezig met tekst en verhalen vertellen. Vroeger schreef ik schriftjes vol met vakantieverhalen en zelfverzonnen teksten. Inmiddels streef ik naar een zo vol mogelijke boekenkast met boeken over voornamelijk persoonlijke ontwikkeling, mindset en spiritualiteit, thema’s waar ik me het liefst dagelijks in verdiep, én hou ik tijdens mijn reizen, of dat nou een weekendtrip of een backpackreis is, een uitgebreid blog bij.


Reisjunkie

Als ik van iets gelukkig wordt, dan is het wel van verre reizen maken. Vreemde culturen ontdekken, uit je comfortzone stappen, plekken bezoeken die de meeste toeristen niet kennen en leren van de locals. De meest gekke dingen heb ik meegemaakt tijdens mijn vier maanden durende soloreis naar Zuid-Oost Azië. De reis begon best onschuldig met een fietstour door Bangkok, maar naarmate de tijd verstreek verlegde ik mijn grenzen en werden steeds meer dingen die ik eerder nooit gedaan zou hebben heel normaal. Zo eindigde mijn reis met een 11 dagen durende motorrit, terwijl ik daarvoor nog nooit een motor had aangeraakt. En zo zijn er nog wel honderd verhalen: touren door het besneeuwde landschap van Amerika, zwemmen in een meer met 7 tinten blauw in Mexico en ten huwelijk gevraagd worden met uitzicht op het Peruaanse Incadorp Machu Picchu.


West-Fries in hart en nieren

Hoewel ik een heerlijke tijd had in Amsterdam, lag mijn hart nog altijd in West-Friesland. Ik miste het plattelandsleven en de rust en dus verhuisde ik twee jaar geleden met mijn vriend - inmiddels dus verloofde - naar Nibbixwoud. Beginnend in een appartementje en sinds een jaar in een echt ‘grote mensen huis’ met vier slaapkamers. Het huis delen we nu alleen met onze kat Gijs, maar in oktober komt daar verandering in door de komst van ons eerste kindje. Een nieuw hoofdstuk, waar ik enorm veel zin in heb!


Een baan dicht bij huis

Bij het zoeken naar werk wist ik één ding zeker: ik wil niet iedere dag in de file staan. En dus ging ik op zoek naar een baan in West-Friesland. Al snel kwam Semwerkt op mijn pad. Op 22 februari 2022 om 12.20 uur verstuurde ik mijn sollicitatie, 17.21 uur nodigde Sun me uit voor een gesprek, 10 maart kwam ik (iets verlaat door corona) langs op kantoor en 28 maart was mijn eerste werkdag als contentspecialist bij Semwerkt. Zo was mijn leven in een maand tijd 180 graden gedraaid.


Mijn bezigheden bij Semwerkt

Inmiddels werk ik hier alweer ruim een jaar. Of ik het hier naar mijn zin heb, hoef je dan volgens mij niet meer te vragen. In korte tijd ondernamen we veel uitjes, zoals mountainbiken, sunset suppen, padellen, feesten tijdens kermis Hoorn en Outdoor Stereo en afzien tijdens Get Lean. Hierdoor leerde ik het team in korte tijd goed kennen, maar ook mijn skills werden in korte tijd flink uitgebreid. Content bleek namelijk niet genoeg, ik wilde meer uitdaging, en dus leerde ik het vak SEO. Ik bleek er gevoel voor te hebben en was een snelle leerling. Al snel kreeg ik mijn eerste klanten en behaalde ik verschillende mooie resultaten. Mooie resultaten laten zien dat wat ik doe werkt en dat is keer op keer een cadeautje.


De mix van content en SEO is voor mij de perfecte combinatie waardoor geen dag hetzelfde is en mijn dagen voorbij vliegen. Een gemiddelde werkdag begint voor mij met een grote kop thee en een headsup met alle SEO- en contentspecialisten. Daarin bespreken we waar we mee bezig zijn, delen we onze bevindingen en leren we elkaar iedere week een beetje beter kennen door de wekelijkse woensdagvraag (vaak een Pickwick-vraag) en door het delen van onze weekendplannen (en de bespreking daarvan op maandag). Wat ik daarna oppak is iedere dag anders. Iedere maand schrijf ik verschillende artikelen, blogs en nieuwsbrieven voor vaste klanten en heb ik verschillende klanten waar ik de SEO-campagnes voor verzorg. Ook spijker ik voortdurend mijn kennis bij door het lezen van artikelen en het volgen van webinars of trainingen.


Reminder aan mezelf

Mijn favoriete quote ‘a smooth sea never made a skilled sailor’ is niet per se mijn lijfspreuk, maar meer iets waar ik mezelf af en toe nog aan moet herinneren. Ik ben namelijk enorm perfectionistisch en wil het liefst alles in één keer goed doen, maar dat is natuurlijk niet erg realistisch. Soms moet ik even tegen mezelf zeggen dat we allemaal maar mensen zijn en dat niemand op deze aardbol perfect is. Zelfs Beyoncé poetst iedere avond haar tanden en zit af en toe gewoon op de wc.