Even voorstellen: David Keesom

Hi! Mijn naam is David Keesom en in dit persoonlijke blog vertel ik je meer over mijn leven naast Semwerkt. Zo houd ik me veel bezig met muziek, game ik graag, en spendeer ik graag tijd met mijn vrouw, familie & vrienden. Maar laten we bij het begin beginnen!

Voorbeeld betaalde advertentie Apple

Mijn naam is David Adriaan Keesom, geboren en getogen in Bobeldijk: dat kleine dorpje, net over het viaduct bij ijsbaan De Westfries. In Bobeldijk woonde ik met mijn ouders, broer & zus. Woonde, want inmiddels ben ik sinds een maand verhuisd naar Sijbekarspel waar ik samen met mijn vrouw woon. Op 24 juni 2022 ben ik met Laurie getrouwd en niet veel later kregen we de kans om een mooi huis te kopen. Sinds 6 mei wonen we daar met veel plezier.

Hobby's en passies

Wat ik ook met veel plezier doe, is DJ zijn. Het precieze jaar weet ik niet, maar ik ben ongeveer 12 jaar geleden begonnen met het volgen van DJ-cursussen in Heerhugowaard. Niet veel later kreeg ik van mijn ouders mijn eerste DJ-set en begon ik met het verder ontwikkelen van mijn ‘skills’. Na het online plaatsen van verschillende mixtapes en livesets, ben ik in 2016 begonnen met het filmen en uploaden van deze livesets op YouTube, onder de naam Adrian Noble. In dat jaar postte ik mijn eerste liveset op 26 mei en sindsdien heb ik elke vrijdag een liveset uitgebracht. Dit harde werken heeft zeker zijn vruchten afgeworpen: inmiddels ben ik 198.000 abonnees en 42.000.000 weergaven verder. 

Deze abonnees en weergaven hebben me hele toffe boekingen opgeleverd. Zo heb ik in de afgelopen jaren gedraaid in België, Frankrijk, Luxemburg, Oekraïne en deze maand staan Amerika en Canada op de planning. Uiteraard doe ik ook vaak boekingen in Nederland en heb ik al mogen staan op toffe festivals zoals Outdoor Stereo & Paaspop. 

Je vraagt je misschien af: waarom heeft deze jongen gesolliciteerd bij Semwerkt? Naast mijn liefde voor de muziek, heb ik ook een grote liefde voor online marketing. Deze liefde is begonnen toen ik op de Herman Brood Academie, waar ik de muziekbusiness bestudeerde, lessen kreeg over digitale marketing. Dit ging toentertijd vooral over Facebook, maar later begon ik me meer te verdiepen in Google Ads. Ik vind het bijzonder dat je met de zoekmachines van Google & Bing, heel gericht de mensen kan bereiken die je wil bereiken. Dat is dus ook mijn functie: SEA (Search Engine Advertising) Specialist. 

Mijn dag bij Semwerkt

Een gemiddelde werkdag bij Semwerkt bestaat uit de volgende dingen. ‘s Ochtends check ik mijn mail en kijk ik hoe mijn dag eruit ziet. Ik bekijk welke dingen prioriteit hebben en welke minder. Aan de hand daarvan maak ik een planning. De werkzaamheden bestaan vooral uit: het opzetten en optimaliseren van de campagnes, rapporteren naar de klant, het up-to-date houden van je kennis, en vergaderingen met klanten of collega’s. In de pauze vind ik het ook lekker om samen te wandelen in het Julianapark.

Het leukste aan mijn baan vind ik het ontdekken van nieuwe manieren om mensen te bereiken. Tegenwoordig gaan de ontwikkelingen op het gebied van online marketing enorm snel, waardoor er steeds meer ‘trucjes’ bijkomen. Zo gebruiken we tegenwoordig steeds meer AI om efficiënter meer kwalitatieve teksten, beschrijvingen en zoekwoorden te bedenken.  

In mijn vrije tijd blaas ik graag wat stoom af tijdens een potje Apex Legends of Rocket League. Zeggen deze games je niks? Apex Legends is een ‘luchtig’ schietspel en Rocket League is letterlijk voetbal met auto’s (die ook nog eens kunnen vliegen). Dat klinkt misschien vaag, dus ik raad je aan om het zelf te proberen. Beide games zijn gratis te downloaden op bijv. Playstation of je telefoon. (Ik krijg geen geld om dit te zeggen, haha)

Favoriete quote

Mijn favoriete quote is ‘hard work pays off’. Als je ergens hard voor werkt, zal dat altijd uitbetalen, ook als het lijkt alsof dat niet zo is. Dit ligt in lijn met ‘goede karma’, waar ik sterk in geloof. Als je iets goeds doet, zal je altijd iets goeds ervoor terugkrijgen.