Even voorstellen: Daniel Dierdorp

Mijn naam is Daniel Dierdorp, 27 jaar oud. Op 5 december 2022 ben ik begonnen bij SemWerkt als SEA-Specialist. Ik ben geboren op 23 augustus 1995 in Edam. Ik ben weliswaar een geboren en getogen Edammer, maar in september 2022 heb ik toch de keuze gemaakt om over te stappen naar het altijd mooie Hoorn. Mijn vrouw en ik hebben hier een heel fijn huis weten te vinden. Een huis dat op misschien 10 minuten fietsen ligt van Semwerkt. Komt dat even mooi uit! Mijn vrouw haar familie is ook voornamelijk gevestigd in Hoorn. Mijn moeder en twee broertjes wonen nog wel in Edam.

Voorbeeld betaalde advertentie Apple

Mijn hobby’s en passies

Ik besteed veel van mijn tijd met mijn familie. Dat is waar ik het liefst te vinden ben. In de overige uurtjes kan je mij ook tegenkomen in de sportschool of op het voetbalveld. Voetbal in het algemeen is zeker een belangrijk onderdeel van mijn leven. Vorig jaar heb ik met mijn broertje nog een speciaal moment gedeeld door een thuiswedstrijd van AC Milan te bezoeken.

Verder heb ik een grote vriendengroep waarmee ik graag rondhang. Dat het een flinke groep was kwam ik op mijn vrijgezellenfeest achter. Dat is nou wat je noemt een klein leger aan maten! Daar moet je natuurlijk een potje mee paintballen.

Sporten zit dus echt in het DNA. Mede daardoor ben ik vrijwilliger bij de Johan Cruyff Foundation. Op die manier kan ik er ook voor zorgen dat de volgende generatie bezig kan zijn met bewegen.

Een andere passie van mij is reizen. Een beetje cliché, maar ook ik vind reizen een leuke en belangrijke bezigheid. Tijdens mijn opleiding International Business ben ik onder andere een half jaartje naar Turkije geweest. Om te studeren en de cultuur te leren kennen. Twee van mijn favoriete foto’s van die periode zijn genomen in Pamukkale en Kapadokya. Beide echte aanraders.


Hoe ben ik bij Semwerkt terecht gekomen?

Nadat ik mijn opleiding had afgerond, ben ik eerst aan de slag gegaan bij Team5pm. Een bedrijf dat zich specialiseert in alles YouTube. Hier hielp ik bedrijven hun bekendheid verbreden door het slim en data-gedreven inzetten van video content. Hier heb ik 2 jaar lang met veel plezier gewerkt. Afgelopen zomer voelde ik dat mijn ambities mij een andere richting op brachten en besloot ik mij volledig te focussen op het advertentiegedeelte van de online media wereld. Ook merkte ik dat ik graag meer variatie wilde in het type klant waarmee ik samenwerkte. De oplossing kwam in de vorm van Semwerkt. Hier ben ik nu sinds december werkzaam en ik voel mij nu al helemaal op mijn plek.

Hoe ziet mijn dag bij SemWerkt eruit?

Ik begin mijn dag altijd met het checken van mijn e-mail. Vanuit daar maak ik een planning van de dag en schrijf ik alle belangrijke reminders even uit. Daarna is het tijd voor de heads-up. Hierin bespreken we met het hele team even wat er op iedereens planning staat voor de dag.

Mijn day-to-day tasks lopen enorm uiteen, maar eigenlijk zit ik elke dag in (verrassend) Google Ads. Hier zorg ik ervoor dat de campagnes van mijn klanten zo goed mogelijk presteren. Verder ben ik bezig met het spotten van nieuwe kansen voor mijn klanten. Dit doe ik niet alleen op ads gebied. Ondanks de diversiteit van mijn functie is een ding altijd terugkerend: testen, testen, testen. Om echt te weten wat het beste werkt, testen wij altijd en op elk moment. Op basis daarvan maken we keuzes. Verder is er bij Semwerkt enorm veel ruimte om je te ontwikkelen in de richting die echt bij je past. Dit kan op duizend en één manieren. Je input wordt echt meegenomen.

Een dag bij Semwerkt is nooit hetzelfde en daarom zo leuk! Als SEA-Specialist kan ik en moet ik elke dag iets nieuws leren. De wereld van online media en het landschap van digitale concurrentie verandert sneller dan de seizoenen en dus moet ik daar uiteraard van op de hoogte zijn. Verder vind ik het enorm tof dat ik eigenlijk de hele dag bezig ben met het gedrag van mensen. Waarom koopt iemand iets wel of iets niet? Wat zorgt ervoor dat een merknaam blijft hangen bij een potentiële klant en hoe speel je daar het beste op in? Dit zijn allemaal hele interessante vraagstukken die ik nu dagelijks kan proberen te beantwoorden.

Wat is mijn favoriete quote en waar kan je mij voor wakker maken?

“You don’t try to build a wall. You don’t set out to build a wall. You don’t say ‘I’m going to build the biggest, baddest, greatest wall that’s ever been built.’ You don’t start there. You say ‘I’m gonna lay this brick as perfectly as a brick can be laid,’ and you do that every single day, and soon you have a wall.” ~ Will Smith

Mijn favoriete quote komt van een van mijn favoriete acteurs. Het laat in mijn ogen de juiste aanpak van elke situatie zien. Niet beginnen met het eindresultaat. Daar ben je nog niet. Begin met de eerste stap en werk van daaruit verder.

Je kunt mij trouwens altijd wakker maken voor een potje Rocket League een lekkere portie kipsaté met pindasaus.